05/03/2010

Els ajuntaments del Baix Montseny traslladen al conseller Ausàs la seva voluntat d'esdevenir comarca

6 alcaldes del Baix Montseny, en representació dels 15 municipis, han visitat aquest dijous el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs

Reunió amb Conseller Ausàs6 alcaldes del Baix Montseny, en representació dels 15 municipis, han visitat aquest dijous el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, per traslladar-li la necessitat de tenir un marc territorial propi. Davant la proposta de vegueries que manté els límits provincials, els alcaldes han manifestat la seva disconformitat perquè va en contra de la realitat del Baix Montseny, ja que els municipis queden dividits entre les províncies de Girona i Barcelona. Per la seva banda, el conseller Jordi Ausàs ha suggerit als alcaldes que iniciïn l'expedient administratiu per sol·licitar el reconeixement com a comarca que recull l'actual Llei de comarques.

Durant la trobada, els alcaldes han lliurat al conseller una còpia del 1r Manifest municipalista del Baix Montseny signat el 22 de novembre de 2008 on, per primer cop, una quinzena d'ajuntaments reconeixien l'existència de la comarca i la seva vitalitat i es comprometien a intensificar el treball conjunt per millorar i incrementar la prestació de serveis a la ciutadania.
El 24 d'octubre de 2009, l'Institut d'Estudis Catalans, per mitjà de la Societat Catalana de Geografia, va escollir el Baix Montseny com una de les comarques -no reconegudes a nivell administratiu- a estudiar. Una cinquantena de geògrafs es van reunir a la Rectoria Vella amb diferents representants polítics i tècnics per conèixer millor la realitat del Baix Montseny.

Fruit de les necessitats de compartir objectiu de millora, actualment ja es treballa coordinadament en diferents camps (Govern territorial de Salut, Oficina d'Habitatge del Baix Montseny, transport públic interurbà del Baix Montseny, Pla integral sobre consums problemàtics de drogues “Tritó del Baix Montseny”, Servei a la Dona, Centre de Desenvolupament infantil i atenció precoç, programacions culturals i de promoció econòmica, entre altres).

Alcaldes del Baix Montseny presents a la reunió:
Francesc Deulofeu, alcalde de Sant Celoni; Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès; Josep M. Bagot, alcalde de Riells i Viabrea; Miquel Solaz, alcalde de Gualba; Alfons Planas, alcalde de Montseny; Joan Mora, alcalde de Vallgorguina.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina