23/04/2024

L'Ajuntament de Sant Celoni celebra la Junta Local de Seguretat

Junta local seguretatLa Casa de la Vila va acollir el passat 11 de febrer la celebració de la Junta Local de Seguretat amb l'objectiu d'abordar les polítiques de seguretat local, l'estadística delinqüencial de l'any 2023 al municipi i la coordinació i col·laboració entre la Policia local i els Mossos d'Esquadra. La Junta la presidida per l'alcalde Eduard Vallhonesta i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Capote va comptar amb l'assistència dels comandaments responsables dels cossos policials amb competències en matèria de seguretat ciutadana a Sant Celoni.

Per part dels respectius comandaments policials es van exposar les dades delinqüencials de l'any passat així com les diferents tipologies delictives i les estratègies d'afrontament dutes a terme per reduir-les.

Una de les dades exposades va ser un lleuger repunt a finals de l'any passat dels delictes patrimonials a causa de la multireincidència. Actualment, la tendència d'aquests tipus de delictes és a la baixa donat que alguns d'aquests delinqüents ja han ingressat a la presó fent baixar l'índex delinqüencial.

D'altra banda, destaca la reducció dels robatoris en domicilis i a vehicles. En l'àmbit de la seguretat viària cal mencionar la reducció dels delictes relacionats amb la conducció i la baixa lesivitat en accidents, on la Policia Local de Sant Celoni desenvolupa un paper essencial mitjançant la implementació de les campanyes planificades pel Servei Català de Trànsit al llarg de l'any.

També es van presentar algunes de les mesures previstes en matèria de prevenció d'incendis per la campanya d'estiu 2024.

La Junta Local de Seguretat va concloure amb l'agraïment de l'alcalde per la bona entesa, la coordinació i col·laboració dels integrants d'ambdós cossos policials, així com per la feina desenvolupada.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina