Diumenge, 17 de desembre de 2023  -  6 h tarda

Cinema: Plácido, de Luís García Berlanga (1960)

Cicle WilderLanga, programació desembre de LaFilmo

wilderlangaPer treure’ns el fred de sobre, al desembre torna la comèdia a laFilmo amb el cicle ‘WilderLanga’ de mà de dos dels seus directors més representatius: Billy Wilder i Luís G. Berlanga, cada un amb el seu estil, però contant ambdós amb la col·laboració dels seus extraordinaris guionistes, que els va portar a conquerir crítica i públic arreu.

Plácido (1961), comèdia nadalenca dirigida el 1961 pel valencià Luis García Berlanga i un dels grans clàssics del cinema espanyol.

En una petita ciutat de províncies, un grup de beates organitzen una caritativa campanya nadalenca sota el lema 'Senti un pobre a la seva taula' donant lloc a tot un seguit de situacions 'berlanguianes' que ens mostren -malgrat la censura del moment- una societat plena de carències, tant materials com morals i on ningú surt indemne.

Amb un repartiment antològic, ritme, humor negre i esperpent, Plácido es converteix en una de les millors comèdies del tàndem Berlanga-Azcona (guionista), assolint en el seu moment una gran repercussió internacional i fins i tot arribant a ser candidata a l'Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

Un gran film rodat a Manresa, amb el que a més, podreu col·laborar, si ho desitgeu, amb la recaptació de fons per a La Marató de TV3

Lloc: Sala Bernat Martorell de Can Ramis
Organitza: laFilmo del Baix Montseny
Preu: Entrada lliure (recaptació a benefici de La Marató 2023)
wilderlanga
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina