02/11/2005

La consellera Marina Geli signa a Sant Celoni dos convenis per millorar la qualitat sanitària del municipi i del Baix Montseny

La Consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, ha signat dos convenis per millorar la qualitat sanitària de Sant Celoni i dels pobles del Baix Montseny. L'anomenat Pacte de Ciutat recull la construcció del nou Centre d'Atenció Primària de Sant Celoni i l'ampliació i remodelació de l'Hospital. Segons la Consellera, aquests dos projectes suposaran una inversió d'uns 8 milions d'euros i "constaten la consolidació de l'Hospital de Sant Celoni i dels seus professionals". L'Alcalde Joan Castaño  valora molt positivament la voluntat de la Generalitat d'apropar l'àmbit de presa de decisions en matèria de salut al món local, que "és qui té un coneixement real i immediat de la situació, de les necessitats en l'àmbit de la salut i de l'assistència".

A més del Pacte de Ciutat, s'ha signat el Pacte per a la salut al Baix Montseny que inclou els municipis de Sant Celoni, Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Montseny, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Llinars del Vallès, Vilalba Sasserra, Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor. Amb aquest Pacte s'aprova la creació de l'anomenat Govern Territorial de Salut que ha de garantir el treball conjunt -Generalitat, ajuntaments i ciutadania- en la planificació, ordenació, avaluació i coordinació dels centres i serveis de protecció de la salut i d'atenció sanitària, sociosanitària i de rehabilitació" de cada àmbit territorial, en aquest cas, el Baix Montseny. En paraules de la Consellera de Salut, "no es demana més diners als ajuntaments, els demanem de governar plegats, de decidir plegats". Segons Marina Geli, la meitat dels alcaldes de Catalunya ja han signat els respectius Pactes per a la salut.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina