20/07/2020

Famílies i voluntariat participen a l'acte de cloenda del programa Lecxit que ha ofert acompanyament lector a 10 alumnes

Lexcit0Voluntaris, alumnes i famílies van participar a l'acte de cloenda del projecte LECXIT d’aquest curs 2019-2020 a la Sala Bernat Martorell, per tal d’agrair als participants la col·laboració i l’esforç en el projecte que s'ha hagut d'adaptar a totes les mesura de seguretat i higiene per la Covid-19. L'acte es va fer dijous 16 de juliol. La regidora d’Educació, Anaïs Medina, va felicitar i agrair l’esforç de tots els infants en la millora de la lectura i a la implicació dels voluntaris que sense ells el projecte no es podria realitzar i la voluntat és donar continuïtat el projecte per al curs 2020-2021.

Malgrat la crisi sanitària, s’ha intentat donar continuïtat amb un cert contacte telemàtic per part dels voluntarisel programa ha facilitat estratègies i recursos  a les famílies per continuar estimulant la lectura en el confinament i els directes de l’Instagram ha ofert xerrades de  persones especialistes en literatura infantil i juvenil.

Lexcit1Aquest curs escolar hi ha hagut un total de 10 parelles LECXIT, 9 voluntaris i 10 alumnes que cursen entre 4t i 6è de primària, provinents de totes les escoles del municipi a excepció de l’Institut Escola La Tordera, l’Institut Baix Montseny i l’Escola Montnegre de la Batllòria que ho fan amb una altre format. L’Institut Escola La Tordera aplica el LECXIT a l’espai de la mediateca per mitjà d’alumnes de 3r d’ESO que ajuden als alumnes de 4t de primària a través del Servei Comunitari.

A Sant Celoni, el LECXIT es va iniciar l’any 2013 per als professionals de la Biblioteca l’Escorxador amb el suport de la Fundació Bofill i de l’àmbit d’educació de l’Ajuntament de Sant Celoni. A Catalunya, el projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i enguany hi ha un total de 260 espais LECXIT a un total de 123 municipis. Aquest projecte pretén millorar la mecànica i la comprensió lectora, així com també fomentar el gaudi per la lectura i conèixer els usos i espais de la biblioteca municipal.  La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn entre famílies i escoles.

Per aquest estiu, el programa Lecxit ha engegat la campanya: ”guanyem un estiu lector” que consisteix en donar un kit lector als alumnes de 4t, 5è i 6é per promoure l’hàbit i el gust per la lectura, des de casa. Aquest Kit lector es pot recollir a la  Biblioteca  l’Escorxador (més info)

Aquesta iniciativa és favorable per enriquir educativament l’estiu i garantir un inici de curs amb majors garanties d’èxit , sobretot per l’alumnat més vulnerable.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina