05/07/2007

La vall d'Olzinelles

Descripció


L'itinerari s'introdueix a la vall d'Olzinelles seguint la riera fins a l'ermita de Sant Esteve d'Olzinelles. Després travessa la riera, penetra pel sot de les Mines, s'enfila als Quatre Camins i retorna a can Draper pel sot de la Remor.
Excursió llarga i agradable per camins amples i corriols de pendent suau. L'itinerari és senyalitzat com a sender local (blanc sobre verd) en fites de fusta. Al llarg del camí es troben plafons informatius dels diferents elements d'interès.
Exclusiu per a vianants i recomanable per a tots els públics. En cas de cansament, des de Sant Esteve es pot tornar enrere tot desfent el camí. Cal mantenir la tranquil·litat de l'entorn i no llençar-hi deixalles de cap mena.

com neix l'itinerari
Ho fa arrel del treball d'inventariat d'arbres monumentals del municipi. Aquest, fa palesa l'alta concentració d'arbres d'alt interès a la vall d'Olzinelles.
La diversitat d'altres elements (fauna, humans, patrimoni històric...) han indicat que posar en valor aquest elements d'aquesta zona és d'un alt interès públic. La voluntat de l'Ajuntament de Sant Celoni de generar diferents itineraris, té el seu primer fruit en aquest producte.
Aquest projecte no hauria estat possible sense la implicació del propietaris, que han participat activament en ell, promovent canvis en el disseny i autoritzant l'ús de les seves finques. Ells són els que en primera instància poden copsar l'impacte que té.
D'altra banda la participació del CESC (Centre Excursionista Sant Celoni) en el projecte, tant pel que fa a disseny del recorregut com a la col·laboració en el conveni de la Xarxa de Custodia del Territori que permet realitzar un manteniment acurat dels espais.
La participació del Servei de Parcs de la Diputació de Barcelona és cabdal pel projecte, ja que la major part del trajecte és dins del terme del PEIN.
La col·laboració de ACESA, que vol participar en projectes de posada en valor del patrimoni natural, també ha permès assumir part de la inversió necessària.

Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina