Dissabte, 5 de març de 2016  -  10 h matí

Taller d'eines per participar al concurs Històries mòbils

Eines de disseny, maquetació i composició

Taller Concurs Històries mòbilsEl taller el dirigeix Gemma Navidad i pretén introduir de manera pràctica els conceptes bàsics del disseny gràfic i la composició de les imatges, així com la relació entre els múltiples elements que poden utilitzar-se i l’harmonització  d’un conjunt que inclou imatges i paraules per explicar un microrelat.
El taller està pensat per mostrar les possibilitats i eines bàsiques que es poden utilitzar a l’hora de realitzar els foto-microrelats per presentar al concurs Històries Mòbils que organitza la Biblioteca l’Escorxador.

Cal inscripció prèvia!

L’objecte del concurs Històries Mòbils és fotografiar i escriure una història de la forma més moderna, és a dir, amb imatges, que és com escriure amb llum. I de la manera més antiga, amb paraules. Ha de ser una història curta, escrita, fotografiada i muntada per l’autor. En definitiva, un foto-microrelat, amb paraules i imatges.

Poden participar-hi totes les persones físiques, segons l’edat que senyalen les quatre categories establertes, que tinguin carnet de biblioteca i tinguin la seva residència a qualsevol municipi del Baix Montseny. Les categories són les següents:  

  • Alumnes de 1r a 4t d'ESO
  • Joves de 18 a 21 anys
  • Joves de 22 a 29 anys
  • De 30 en amunt

Cada foto-microrelat haurà de constar d’un mínim de 3 i un màxim de 5 fotografies, i cada imatge ha de portar com a peu de foto, o inclosa dins la mateixa fotografia, la part del microrelat que li correspongui, i en format PDF. Quant a les paraules, un mínim de 9 i un màxim de 169.

Els treballs s'hauran d'enviar abans de les 12 de la nit del diumenge 3 d'abril al correu concurs.histories.mobils@gmail.com i es penjaran al facebook de la Biblioteca on se sotmetran a votació popular. A més de la votació popular, també hi haurà un jurat professional que emetrà el veredicte final. El jurat valorarà les obres tenint en compte les seves característiques en relació als següents criteris:

  • Interès artístic i originalitat: 40 %
  • Qualitat d'imatge: 20 %
  • Qualitat d'escriptura: 20 %
  • Resultat de la votació al Facebook: 20 %

Els autors seleccionats en primer lloc per a cada categoria rebran com a premi 100 € en vals per bescanviar a botigues d’informàtica o llibreries locals.

Enguany, s'ofereix un taller d'eines per participar al concurs on s'ensenyaran als assistents les eines necessàries per dissenyar, maquetar i composar la seva obra. És un activitat totalment gratuïta i que realitza la mateixa Biblioteca. Trobareu més informació a aquest enlaç.

Es poden consultar les bases al Facebook o al blog de la Biblioteca l'Escorxador.

Lloc: Biblioteca l'Escorxador
Durada: De les 10 del matí a la 1 del migdia
Organitza: Biblioteca l'Escorxador
Preu: Gratuït
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina