02/06/2015

El torneig Robotseny s'estrena amb un gran èxit de participació i implicació de les escoles, empreses i institucions

RobotsenyDissabte 30 de maig va tenir lloc el I torneig Robotseny amb la participació de totes les escoles de Sant Celoni. La jornada va esdevenir una gran festa on els alumnes van poder mostrar la feina feta durant el curs. Pares i mares, mestres i professors, empreses i institucions van poder gaudir dels projectes científics on els alumnes van presentar tot un seguit de propostes per millorar la gestió dels residus que es generen al municipi i dels residus industrials. Els alumnes va posar èmfasi en millorar la consciència ciutadana per reduir el número de residus que es generen.

Tothom va poder gaudir dels dissenys i programacions dels robots per superar una sèrie de proves vinculades amb la gestió de residus de les empreses participants en el projecte. A la jornada, també, van participar els representants de les empreses que han col·laborat amb el projecte (Renolit Ibérica, Uquifa, Givaudan Ibérica, Salicrú, Oxiris Chemicals, Hospital de Sant Celoni i MC Mecànica) que van formar part del jurat del projecte científic i la programació de robots.

RobotsenyLa jornada va atreure l'atenció del CESIRE, centre de recursos pedagògics específic de suport a la recerca educativa en l'àmbit tecnològic, que va voler conèixer de primera mà el projecte amb l'objectiu de poder difondre l'experiència i engrescar a altres centres del territori a incorporar la robòtica a les aules. La inspectora del Departament d'Ensenyament, Esther Bescós, va agrair l'entusiasme i dedicació dels mestres i professors de totes les escoles del municipi per transmetre a l'alumnat l'interès per la ciència i la tecnologia.

L'alcalde en funcions, Joan Castaño, va felicitar  l'alumnat per la feina ben feta i els va encoratjar a continuar desenvolupar la seva capacitat de treball i els talents que avui ens han mostrat. El projecte neix de la proposta de dos mestres, l'Ignasi Charles, de l'Institut Baix Montseny, i, el David Codina, de l'escola Josep Pallerola, perquè totes les escoles del nostre municipi, amb el suport de les empreses i les institucions, promoguin, amb el seu alumnat, les competències científiques, Robotsenymatemàtiques i tecnològiques, a fi que, quan arribin a la seva etapa laboral, s'incorporin a les empreses amb esperit d'innovació i creativitat. Per fer-ho possible, s'ha subscrit un conveni amb la Fundació Scientia, representant de la First Lego League a l'Estat espanyol, en el qual cedeixen la metodologia de la First Lego League per la realització del projecte Robotseny per aquest curs 2014 – 2015.

El projecte va acabar amb l'entrega de premis on el jurat va premiar la faceta més destacada de cadascun dels participants. Els premis atorgats van ser:

- Premi al Robot més Efectiu a l'equip ECOBOTS de l'Institut Baix Montseny.
- Premi al Projecte Científic a l'equip ROBOCOR del col·legi Cor de Maria.
- Premi al Millor Muntatge Audiovisual a l'equip ECOCRAFTS de l'escola Josep Pallerola
- Premi al Disseny del Robot a l'equip SALLE WARS del col·legi La Salle
- Premi a la Solució Innovadora a l'equip TECHNO SOLER de l'escola Soler de Vilardell.
- Premi a la Millor Progressió a l'equip THE REDFIR'S de l'escola L'Avet Roig.
- Premi a la Millor Programació a l'equip ELIT ROBOTÈCNICA de l'Institut Escola La Tordera.
- Premi al Treball en Equip a l'equip BLACK ANTS de l'escola Montnegre.
- Premi al Robot més Fiable a l'equip VAMACBOTS de l'Institut Baix Montseny.
- Premi a la Millor Investigació a l'equip FD17 de l'escola Josep Pallerola.
- Premi al Millor Esperit d'Equip a l'equip THE GHOST del Col·legi La Salle.
- Premi a l'Estratègia i la Innovació a l'equip GIGABYTES de l'Institut Escola La Tordera.

RobotsenyDes de l'Ajuntament “s'agraeix les aportacions econòmiques i la participació desinteressada de les empreses i, sobretot, l'entusiasme i dedicació dels mestres i professors de totes les escoles del municipi per transmetre als seus alumnes l'entusiasme per la ciència i la tecnologia. Sense aquest treball en xarxa de tota la comunitat educativa i del teixit empresarial del municipi, aquest projecte no hagués estat possible”.

 

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina