27/03/2015

Els alumnes de 5è de l'Escola Soler de Vilardell creen una cooperativa

Visita alumnes a La ClauL'escola Soler de Vilardell dóna continuitat al projecte de Cultura emprenedora, que és un projecte d'innnovació pedagògica de la Diputació de Barcelona. Aquest curs 2014-2015, ja és el segon any que es realitza per als alumnes de 5è d'Educació Primària de l'escola Soler de Vilardell. Un projecte que fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'Educació Primària:

  • Autonomia i iniciativa personal (Esperit emprenedor)
  • Aprendre a aprendre.
  • Competència social i ciutadana.
  • Competència lingüística.
  • Competència matemàtica.
  • Tractament de la informació i competència digital.
  • Competència cultural i artística.
  • Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.

Durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la seva localitat. La Diputació de Barcelona el promou conjuntament des de les àrees d'Educació i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Celoni.

Visita alumnes a La ClauAquest projecte té com a objectiu bàsic promocionar el treball cooperatiu en els centres educatius. Consisteix  en crear una cooperativa i durant el curs escolar –en la constitució, l'elecció del producte, la imatge corporativa,la  producció, la venda en un mercat local i l'aportació dels beneficis a projectes socials. A més, els alumnes coneixeran el funcionament d'una cooperativa del municipi i tindran la visita de la Fundació Seira de serveis financers, ètics i solidaris per poder tenir finançament per l'elaboració i distribució del producte.

Les activitats que es treballen dins i fora de l'aula previstes proporcionen a l'alumnat: l'aprenentatge significatiu de valors i habilitats emprenedores des d'un plantejament integrador, orientat a l'aplicació dels sabers adquirits i a la participació real i efectiva de l'alumnat; la implicació de la comunitat educativa i el contacte amb entitats i empreses del territori, facilitant la integració de l'escola a l'entorn i l'aprenentatge transversal que reforça l'adquisició de les competències bàsiques del currículum.

Aquest curs, els alumnes han creat la coperativa “SEC 5” que es dedicarà a la fabricació i venda de mars de fotos, punts de llibre, clauers, capses màgiques, porta llapis i bossetes d'olor. El 19 de març, els alumnes van visitar el servei de creació d'empreses de l'Ajuntament de Sant Celoni que s'ubica a Sax Sala per tal de donar d'alta de l'activitat econòmica de la cooperativa de forma simulada. Després van visitar La Clau, com a exemple d'un cas real de cooperativa, on els alumnes van conèixer la cooperativa i un dels socis, qui els hi va explicar com és l'experìencia de crear una cooperativa real per mitjà de les preguntes preparades pels alumnes.

La finalització del projecte culmina amb la venda dels productes dissenyats el dimecres 29 d'abril, en el mercat setmanal de Sant Celoni.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina