22/05/2014

Alumnes de l'escola Soler de Vilardell han creat una empresa dins el Projecte Cultura Emprenedora

Dimecres 28 de maig sortiran al mercat setmanal a la plaça de la Vila a vendre els productes

Alumnes Cultura emprenedora Soler de Vilardell a la ràdioEls alumnes de 5è d'Educació Primària de l'escola Soler de Vilardell  han participat durant aquest curs en un projecte d'innovació pedagògica: Cultura emprenedora a l'escola promogut per la Diputació de Barcelona amb el suport de l'Ajuntament. Els alumnes han creat una empresa (una cooperativa anomenada SVGM (Soler, Vilardell, Gladis i Montse que són els noms de les tutores), n'han treballat la constitució, l'estudi de mercat, l'elecció del producte, la imatge corporativa, la producció... i el 28 de maig, muntaran una paradeta al mercat setmanal a la plaça de la vila per vendre els productes escollits: arracades, anells, punts de llibres i llibretes. Per portar-lo a terme, cada alumne-soci ha fet una aportació de 5 euros i l'escola els va aportar 45euros per poder-se desplaçar fins a Barcelona per demanar un préstec a la banca ètica Cop57. Els beneficis els destinaran a retornar el préstec de 150 € i a projectes socials.

Aquest projecte proporciona a l'alumnat  un aprenentatge transversal que reforça l'adquisició de les competències bàsiques del currículum: esperit emprenedor, treball coopertiu, presa de decisions, habilitats comunicatives, superació, etc.

Precisament els alumnes encarregats del departament de publicitat de la Cooperativa van visitar els estudis de Punt 7 Ràdio per explicar la seva experiència. Aquesta entrevista s'emetrà aquest divendres, 23 de maig a les 21.30h (aprox). Posteriorment es podrà descarregar del web www.santceloni.cat/radioalacarta.

La posada en funcionament del projecte Cultura emprenedora va ser aprovada pel plenari del Consell Escolar Municipal el 4 de juliol de 2013. Amb la voluntat d'implantar aquest treball a totes les escoles de Sant Celoni, es va decidir començar aquest curs a l'escola Soler de Vilardell ja que aquest centre és pioner en la metodologia de treball de l'aprenentatge cooperatiu, molt lligat al projecte.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina