Inici / Cultura / Festa Major de setembre / Proves puntuables del Corremonts

Festa Major 2019

Segueix el marcador del Corremonts situat a Can Ramis, i el dilluns 9, al vespre, a la plaça de la Vila, s’emetrà el veredicte final del Corremonts. Guanyaran els MontSENYS? Guanyaran els MontNEGRES?

1- DÓNA SANG PER A LA FESTA
Divendres, 30 d’agost, de 5 de la tarda a 9 del vespre i dissabte, 31 d’agost, de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre, a Can Ramis. Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 kg.

PUNTUACIÓ: s’adjudicarà 0,5 punts als 100 primers donants de cada colla i 0,5 punts per cada 50 donants més.  Recordeu que només puntua qui ha pogut donar sang.
ATENCIÓ! Per tal d’animar a NOUS DONANTS a aquests se’ls donarà 2 enganxines en lloc d’una. Com també es donaran 2 enganxines als donants de medul•la.

2- EL MATÍ BOIG
Dissabte 31 d’agost, a les 10 del matí, a la Biblioteca l’Escorxador de Sant Celoni.
El Matí Boig és una gimcana que farà passar una molt bona estona a grans i petits. Els participants s’hi han d’apuntar per grups i hauran d’anar a buscar els objectes que l’organització els hi demanarà en el mínim temps possible. Cal acabar tota la gimcana per poder computar com a grup al Corremonts.
Per poder participar al Matí Boig cal que us inscriviu a aquest formulari, del 19 al 26 d’agost. Els grups poden ser entre 2 i 6 persones, com a mínim una ha de ser major d’edat. Hi ha places limitades. Ens heu de dir el nom del grup i per quina colla participeu, Senys, Negres o grup mix. Aquest any, com en les darreres ocasions, també caldrà nominar un cap de colla per a cada grup.

PUNTUACIÓ: Modalitat participació: 1 punt, a la colla que tingui més participants que acabin totes les proves. Modalitat competició: 1 punt que es donarà al grup que faci més proves del matí boig (si el grup és MontSENY, es donarà el punt a la colla dels MontSENYS. Si el grup és MontNEGRE, es donarà el punt a la colla dels MontNEGRES. I si el grup guanyador és mixt, es donarà 0,5 punts a cada colla).

3- TRAGINERS
Dissabte 31 d’agost, a 2/4 de 6  de la tarda a la plaça Cardenal Cisneros.
Hi haurà 2 passades: una infantil que es passarà llenya petita, i una altra general que es passaran llenya.
Els participants s’hauran de posar enfila de costat i lligar-se les cames amb les persones, tant de la banda dreta com de la banda esquerra, amb el mocador, i passar-se les pinyes o llenya d’unes saques col·locades a cada cantó de l’espai de joc.

PUNTUACIÓ: 1 punt per cada passada, que es donaran a la colla que es passi les pinyes o la llenya en menys temps. En cas d’empat 0,5 punts per a cada colla.

4- LES ERMITES, PASSEJADA I MARXA     
Dimarts, 3 de setembre, a 2/4 de 8 sortida de la marxa i a les 8 del vespre sortida de la passejada, amb sortida i arribada a la plaça de la Vila.
Marxa.- Per als qui tenen ganes de córrer, amb un recorregut d’uns 10 km.
Passejada.- És una caminada popular que passa prop de l’ermita de Sant Ponç, la de Sant Martí de Pertegàs (Rectoria Vella), de la Mare de Déu del Puig (Turó) i per l’església de Sant Martí.
Cal recollir els dorsals a la paradeta.
    
PUNTUACIÓ: hi ha 2 modalitats. Modalitat passejada: 1 punts per la participació de més MontSENYS o MontNEGRES amb diferència de 10, que acabin la marxa o la passejada. Modalitat marxa: 1 punts per a la colla que classifiqui primer 3 homes i 3 dones conjuntament. Aquests dorsals també comptabilitzen a la passejada popular.
    A les dues modalitats si hi ha empat es donarà 0,5 punts per cada colla

5- LA RUCADA    
Divendres, 6  de setembre, a les 7 de la tarda, al Cardelús.
És la cursa de rucs de la Festa Major. Per participar-hi, heu de formar equips de 2 persones, majors de 18 anys, que competiran pels MontSENYS o pels MontNEGRES. Les inscripcions les farem el mateix dia.
Abans de la Rucada, a 2/4 de 6 de la tarda, la mainada, acompanyats dels pares, podrà fer voltes damunt dels rucs.

PUNTUACIÓ: 0,5 punts per cada sèrie (3 sèries de 5 curses cadascuna).


6- CORREXARRUPS
Divendres, 6 de setembre, a 2/4 de 12 de la nit a la plaça de la Vila, tothom a participar al Correxarrups i les seves noves proves.
Les colles dels MontSENYS i els MontNEGRES aniran de cercavila pels carrers del centre de la vila, faran xarrups i ballaran amb la música de la xaranga Tutu’s Band, tot participant de les noves proves dirigides per la Srta. Muntanyetes.
A Correxarrups s’hi pot participar a partir dels 14 anys. Els xarrups per als menors de 18 anys seran sense alcohol i els majors podran triar si els volen amb alcohol o sense.
La venda de tiquets es farà a la Paradeta de Festa Major. En comprar el tiquet heu de dir quin tipus de xarrup fareu. Per poder participar, el dia del Correxarrups, heu de portar posat el mocador verd o negre, i recordeu vestir roba còmode i que es pugui mullar i/o embrutir.

PUNTUACIÓ: hi haurà 4 proves; cada prova valdrà 0,5 punts. En cas d’empat 0,5 punts per a cada colla.

7- SARDANA
Dissabte, 7 de setembre, a 3/4 d’1 del migdia a la plaça de l’Església.
Durant la ballada de sardanes hi haurà la sardana puntuable. Es farà una rotllana de Senys i una rotllana de Negres.

PUNTUACIÓ: es donarà 1 punt a la colla que faci la rotllana més gran amb diferència de 10. En cas d’empat 0,5 punts per a cada colla.

8- BICICLETES
Diumenge, 8 de setembre, a les 11 del matí, al c. Joan Maragall (barri de les Borrelles)
Hi haurà 2 recorreguts, per a menors de 6 anys acompanyats, i per als més grans.
Recorregut petits: c. Esteve Cardelús, c. Maties Roca, pg. Rectoria Vella i c. Esteve Cardelús
Recorregut grans: c. Esteve Cardelús, c. Bruc, ctra. de Gualba, c. Miquel Martí i Pol, c. Joan Minuart, c. Roger de Flor, c. Jaume I, c. Santa Fe, c. Ramis, c. Grup Escolar, pg. dels Esports, pl. 1 d’Octubre, c. Campins, c. Ramon y Cajal, c. Dos de Maig, av. de la Pau, c. Germà Julià, c. Montserrat,  c. Dr. Barri, pl. Mercè Rodoreda, c. Dr. Trueta, ctra. Vella, c. Roger de Flor. C. Jaume I, c. Consolat del Mar i c. Esteve Cardelús.

Per poder participar és imprescindible portar el casc.

PUNTUACIÓ: hi ha 1 punt en joc, que el guanyarà la colla que tingui més participants amb diferència de 10. En cas d’empat 0,5 punts per colla.

9- CORREXUTXES
Diumenge, 8 de setembre, a les 5 de la tarda, al carrer Esteve Cardelús  (costat del pavelló municipal d’Esports). Poden participar nens i nenes a partir de 3 anys d’edat.

Prova 1. Circuit pista americana
Els nens i nenes hauran de superar una sèrie d’obstacles. Es farà una primera ronda per a nens i nenes de 3 a 5 anys i una segona ronda de nens a partir de 6 anys. Guanya l’equip qui tarda menys en superar els reptes.

Prova 2. Encistellem!
En un espai on hi ha contenidors, els senys i negres han d’encertar les màximes pilotes. Guanya l’equip que encistelli més pilotes.

Prova 3.Posa-hi aigua!
Senys i negres han d’omplir amb pistoles d’aigua uns bidons. Guanya qui més aigua hagi recollit.

Per poder participar, el dia del Correxutxes heu de portar posat el mocador, verd o negre i l’adhesiu enganxat en un lloc visible.

Al final, quan tothom hagi realitzat totes les proves, s’entregarà la bossa de xutxes lliurant l’enganxina del Correxutxes.

PUNTUACIÓ: hi ha 3 proves, cada prova valdrà 0,5 punts. En cas d’empat, 0,5 punt per a cada colla.

10- L'ESTIRADA DE CORDA
Dilluns, 9 de setembre, a les 7 de la tarda, al c. Girona (Illes Belles)
Per participar és imprescindible portar guants, sabates tancades i no us deixeu el mocador.
En el moment de l’estirada es concretaran els criteris de cada categoria seguint normes de seguretat i prevenció.

PUNTUACIÓ: 0,5 punts per a cada categoria: infantil, juvenil, dones i homes.

 

Espai de la Festa Major 2019

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina