30/11/2016

Comença la Croada contra l'incivisme

Amb l'ajuda de dos superherois, Sant Celoni i la Batllòria treballaran per aconseguir un municipi més bonic i agradable

Supermonts nota premsa 3Supermonts roda premsa 2Supermonts nota premsa 4Les dades del servei IRIS de l’Ajuntament de Sant Celoni (Incidències, Reclamacions i Suggeriments) confirmen l’augment de consciència ciutadana davant l’incivisme. Al voltant de la meitat dels comentaris recollits aquest darrer any, de major a menor quantitat, se centren en: presència d’excrements i comportament dels animals de companyia a la via pública, mal ús i mal estat de les zones d’aportació de deixalles, vehicles mal estacionats, soroll, brutícia al carrer i desperfectes al mobiliari urbà. Per fer arribar els seus comentaris, els canals més utilitzats per part de la ciutadania són: el correu electrònic a iris@santceloni.cat (30%), seguit per la tradicional instància a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (25%), les xarxes socials, concretament facebook i Twitter (20%) i l’App Sant Celoni, l'aplicació per a dispositius mòbils incorporada aquest estiu (10%).

El Pla de Govern 2016-2019 té com a primer objectiu estratègic fer del municipi, un poble bonic i agradable i, entre altres accions, inclou una campanya integral de civisme. Per aquest motiu, una comissió formada per l’àrea d’Espai públic, Seguretat Ciutadana i Comunicació, i amb la col·laboració puntual d’Educació, Serveis Socials i Sostenibilitat, hi està treballant des de fa mesos des d’una triple visió: conscienciació, facilitació i sanció.

Els SuperMonts s’afegeixen a la Croada

La campanya comptarà amb l’ajuda de dos superherois que faran de fil conductor i de motors d’aquesta “Croada contra l’incivisme” També s’han incorprat dos agents cívics per la campanya, amb l’objectiu que la seva tasca d’acompanyament i conscienciació faci que els agents de Seguretat Ciutadana no hagin d’actuar en la sanció. La campanya s’anirà desplegant per capítols des d’ara i fins al juliol de 2017 per mitjà de vídeos disponibles al Youtube, fulletons i altres elements que s’aplegaran al web www.santceloni.cat/supermonts.


Aquests són els capítols que s’aniran succeint
-cap 1: Excrements d’animals a la via pública
-cap 2: Deixalles al seu lloc
-cap 3: Brutícia a les parets i carrers
-cap 4: Sorolls
-cap 5: Vandalisme
-cap 6: Tinença responsable d’animals
-cap 7: Reduir, reciclar i reutilitzar
-cap 8: Millora de la mobilitat

La campanya parteix del convenciment que l’acció ciutadana és clau en tots aquests temes però també es recullen accions de l’administració com l’augment de papereres per a excrements, instal·lació de noves cartelleres a la via pública, adhesius als contenidors de deixalles, recompte mensual de desperfectes i adhesius.

La campanya s’ha donat a conèixer oficialment aquesta setmana amb la presència dels superherois a la porta de les escoles lliurant un fulletó de presentació als nens i nenes amb l’enllaç al primer vídeo.

 

Podeu trobar més informació l'espai web de Croada contra l'incivisme.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina