Diumenge, 9 d'octubre de 2016  -  2/4 de 8 matí

Ruta dels Senders 1714, etapa 8 (Campdevànol-Les Fonts del Llobregat)

Activitats del CESC

Fitxer Acrobat-PDF de (158.66kB)

Fitxer: Fitxa_8__Etapa_Senders_del_1714___Campdevanol___les_Fonts_del_Llobregat.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 158.66 kB

 

Sortim del centre del poble de Campdevànol, passem pel costat del cementiri i l'antiga Església Parroquial de Sant Cristòfol Vell. Agafem un corriol que es va enfilant passant pels Quintals de Puigcorber fins a arribar al Collet de Puigcorber, anem pujant passant per Cal Xandri en el collet de l'Euga.

Seguirem la carena del Coll de la Batalla fins a arribar a l'ermita d'Estil Romànic de Sant Pere d'Aüira, La parròquia de Sant Pere d'Aüira , és coneguda des de l'any 1150. En les primeres llistes de parròquies de la diòcesi de Vic, dels segles XI i XII, apareix esmentada com "Sto. Petro de Auire" o "Auira". L'església és un senzill edifici d'una nau rectangular amb volta de canó, acabada en un absis semicircular , el qual s'obre directament a la nau. Junt a l'obertura de l'absis , a cada costat de la nau hi ha dues capelles de planta rectangular, les quals donen a l'església una planta en forma de creu llatina.

Després de passar pel Pla de Pruners, ens trobem en una magnífica fageda assolim la Collada de Grats, baixem seguint una pista fins al coll d'Euga i tot seguit al Coll de Pardinella on trobem al mig un dolmen força malmès (2300 a de C.)

Seguim recte fins a arribar al Santuari de Montgrony, El conjunt del Santuari és format per l'antiga casa del rector, convertida avui en centre d'interpretació, l'hostatgeria - restaurant, la capella de la Mare de Déu de Montgrony i l'església romànica de Sant Pere consagrada l'any 1138.

Després de la visita del Santuari, seguim per una pista tot passant per sobre de la masia dels Camps de Montgrony, el camí puja cap a les Viles Xiques i tot seguit les Viles Grosses.

Arribem al Collet de Meians, deixem a l'esquerra la casa de Can Meians i travessem el torrent del Remoló.
Després de passar per la font de Can Torra i l'Era de Can Torra (en runes) arribem a l'Església romànica  de Sant Joan de Cornudell dalt d'un Turonet. La petita església de Sant Joan de Cornudell es troba situada damunt d'un espadat de roques rogenques. La rusticitat de l'església dona a aquest paratge una bellesa singular.

De seguida sortim a la carretera BV-4031 on és el punt més alt de l'etapa, sota el turó de la Devesa del Gat, la seguirem un tros i agafem una pista que ens porta al poblet de Castella de n'Hug.

Després de fer una breu visita al poble anem a veure les fonts del Llobregat, són el flux d'aigua on neix el riu Llobregat un dels rius més important de Catalunya. Es troben a uns 1.300 metres d'altitud, i allà hi brollen les fonts entre la roca calcària i la vegetació, sota els cingles on hi ha el poble. Es tracta de surgències d'aigua subterrània, alimentades per les aigües de les neus i de la pluja.

Després de la visita, ja només ens queda baixar fins a la Farga Vella, punt on ens recollirà l'autocar.

Final de la vuitena etapa dels Senders del 1714 (1ª part)

Lloc: Plaça Comte del Montseny
Organitza: Izmet Serra i Mònica Lop
Preu: Socis 13 €  No Socis 20 €
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina