Diumenge, 25 de setembre de 2016  -  2/4 de 8 matí

Ruta dels Senders 1714, etapa 7 (Sant Quirze de Besora-Campdevànol)

Activitats del CESC

Després de la pausa de l'estiu, reprenem la nostra ruta del senders del 1714 en aquesta 7a etapa on deixarem la comarca d'Osona per entrar a la del Ripollès, tot passant per la centenària colònia tèxtil de la Farga de Bebié, el Castell de Montesquiu del segle X, la vila de Ripoll amb el Monestir de Santa Maria per acabar al poble de Campdevànol.

Comencem aquesta etapa en el mateix punt on vam acabar l'etapa anterior, a Sant Quirze de Besora, després de travessar el pont sobre el riu Ter, agafem una pista asfaltada que ens porta fins al Castell de Montesquiu. El castell és el símbol més emblemàtic del parc. Des dels seus orígens, la primera notícia data del 1285, la casa forta de Montesquiu va ser concebuda com a residència dels senyors del terme de Besora. Al segle XIX, el casal va passar a mans no nobiliàries i l'any 1976, per ordre expressa del darrer propietari, Emili Juncadella, el castell i la finca van passar a mans de la Diputació de Barcelona, que la convertí en Parc Comarcal.

Arribem a la Font Codineta i tot seguit creuem la riera de la Solana passant pel rec de l'hort. Deixem la pista per pujar al Serrat de la Ginesta, després passem per la Font de les Planeses i arribem al barri del Solell des d'on entrem a la colònia centenària de la Farga de Bebié que fou fundada el 1895 pel ciutadà suís Edmond Bebié, motiu pel que també era coneguda com la colònia dels suïssos.

Després de passar per l'ermita de la mare de Deu del Carme (Patrona de la Farga) i d'una pujada entre un bosc de roures arribem a l'ermita al Mas i l'Ermita Preromànica de Sant Moí del Segle X, som a la serra de Bufadors. Un cop travessem la riera de Llaés enfilem carena amunt fins arribar al collet de Ripoll, continuem pel camí de la plana de Massacs i creuem la riera de Vallfogona per arribar tot seguit al coll de Maranyic.

Arribem al mas de Llastanosa i seguim baixant fins creuar la torrentada del Poncet. Passem per la Central hidroelèctrica del Roig fins arribar a la masia del Roig. Creuem desprès el torrent del Solà i anem seguint la pista de Sant Antoni des d'on entrarem a la capital del Ripollès, Ripoll.

Passem per l'Ajuntament i la plaça de l'Abad Oliba on hi ha el Majestuós Monestir de Sant Maria de Ripoll un dels edificis més bells i evocadors de Catalunya amb el seu imponent campanar i la seva impressionant portalada Romànica, una obra única tant per la seva forma arquitectònica com per la seva riquesa artística i iconogràfica.

Travessem el poble i un cop a les afores agafem l'antic camí Ral que unia la Vall de Ribes a Campdevànol. Un cop a Campdevànol creuem el pont de Gombrèn i ens dirigim a la plaça de la Mainada on hi ha l'ajuntament.

Lloc: Plaça Comte del Montseny
Organitza: Izmet Yahia-Ceikh i Mònica Lop
Preu: 13 € socis - 20 € no socis
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina