13/11/2014

Aquest divendres, segona sessió de les Jornades de la Memòria Històrica sobre la II República a Catalunya i a Sant Celoni

Les jornades es centren enguany en el període entre la II República i l'esclat de la Guerra Civil espanyola

Jornades Memòria HistòricaAquest divendres tindrà lloc la segona sessió de les II Jornades de la Memòria Històrica de Sant Celoni que enguany se centren en la II República fins a l'esclat de la Guerra Civil. A partir de les 7 de la tarda a la Sala Bernat Martorell de Can Ramis,  l'historiador i membre del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Sant Celoni, Josep M. Abril, parlarà  del trasbals d'aquests anys a Sant Celoni, on sempre va guanyar la Lliga, tot i que a Catalunya s'imposà l'Esquerra Republicana. A continuació, una taula rodona amb gent del poble evocarà els seus records de l'època i ens els farà presents.

Les primeres Jornades de la Memòria Històrica de Sant Celoni realitzades l'any passat es van centrar amb el tema de l'exili i van servir per donar a conèixer l'èxode que hi va haver cap a França després de la guerra, tant des de Catalunya i l'Estat, com des del mateix poble de Sant Celoni. Després d'investigar l'exili de polítics i soldats celonins que van participar en la guerra, es van poder traçar els durs itineraris que van fer en els seus camins d'exili, alguns dels quals van acabar a Mauthausen.

Jornada Memòria Història, Presentació14 novembre, divendres
A partir de les 7 del vespre, a la sala Bernat Martorell (Can Ramis). Segona sessió de les Jornades (+ info)

  • Conferència: La II República a Sant Celoni entre 1931 i 1936. El predomini de la Lliga sobre les esquerres a càrrec de Josep M. Abril, historiador i membre del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Sant Celoni.
  • Taula rodona: Records de la II República a Sant Celoni amb la participació de diversos celonins i celonines que aportaran records i anècdotes sobre aquesta època.

Del 8 al 23 de novembre
Dissabtes de 6 a 8 del vespre, diumenges i festius de 12 a 2/4 de 2 del migdia i de 6 a 8 del vespre, a Can Ramis

  • Exposició: Imatges de Sant Celoni entre 1931 i 1936 (+ info)

 

Més informació sobre les II Jornades de la Memòria Històrica

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina