Inici   Educació   Voluntariat educatiu
Voluntariat educatiu

S'entén per voluntariat educatiu de Sant Celoni aquells projectes educatius promoguts, amb caràcter de voluntariat, dins el marc del Pla Educatiu d'Entorn de Sant Celoni i que és fruit de la responsabilitat social dels ciutadans i ciutadanes de Sant Celoni per millorar i transformar el seu entorn immediat.

Objectius:

  1. Contribuir a la millora de l'èxit educatiu dels ciutadans i ciutadanes, mitjançant el desenvolupament d'una identitat personal rica i equilibrada, l'adquisició de les competències, les habilitats, els valors i les actituds per respondre de forma satisfactòria als reptes de la vida professional i participar en societat.
  2. Promoure la cohesió social mitjançant l'educació intercultural, basada en l'equitat i el dret a la diferència, i el foment de l'ús de la llengua catalana com un espai comú de convivència.
  3. Afavorir el treball i l'aprenentatge en xarxa entre els centres educatius i els diferents agents de l'entorn per aconseguir continuïtat i coherència educativa.

 

Projectes de voluntariat educatiu:

  • Acompanyament escolar amb voluntaris de Càritas Parroquial: El projecte es va iniciar el 2011 per un grup de professionals del món de l'educació amb el suport de l'entitat Càritas Parroquial. L'objectiu del projecte és oferir acompanyament personal i escolar a infants i joves en situació de vulnerabilitat social, esdevenint referents positius per a ells. Concretament, consisteix en millorar els hàbits d'organització i d'estudi, en la planificació de la tasca escolar i en l'aprofitament de les oportunitats que els hi ofereix l'entorn per promoure el seu creixement personal. Aquest voluntariat es realitza a la Parròquia de Sant Celoni als dijous de 19.30 a 20h.
  • Suport Acompanyament escola a l'Escola d'adults Sax Sala: L'objectiu del projecte és ajudar els alumnes que més ho necessitin en l'execució de les tasques escolars, estimular l'àmbit d'expressió i comprensió oral i escrita, adquirir i consolidar ela hàbits d'estudi i augmentar les seves expectatives envers l'estudi.
  • LECXIT - Acompanyament lector: L'objectiu del projecte és acompanyar a infants, amb pocs recursos familiars, en el descobriment del gust per la lectura, en la millora de la comprensió lectora i conèixer els usos de la Biblioteca l'Escorxador o la biblioteca de l'escola Montnegre. La dedicació és d'una hora a la setmana.
  • Suport a l'aula a l'escola bressol municipal El Blauet: El projecte vol promoure que estudiants del ram de l'educació puguin adquirir experiència professional fent de voluntaris de suport a les aules de l'escola bressol.
  • Suport a l'aula Taller del Centre Municipal d'Expressió: L'objectiu és donar suport als alumnes amb necessitats educatives específiques pel bon funcionament de l'activitat de teatre i música.
  • Grup de Conversa en català per a mares immigrants amb fills/es menors de 3 anys: El projecte es va iniciar el 2011 amb l’objectiu de fomentar l'aprenentatge del català entre les mares d’origen immigrant, facilitar la relació entre elles i amb altres persones del municipi. El grup es reuneix els dijous a Sax Sala de 15 a 16.30h, amb una dinamitzadora de l’Ajuntament. 


Fes-te voluntari!

Per ser voluntari o voluntària es necessita disposar d'una hora mínima setmanal de dedicació. A canvi s'aconsegueix, a més de viure una vivència personal única, experiència acreditada amb una certificació de l'Ajuntament i formació al costat dels professionals dels centres educatius. Les persones interessades podeu adreçar-vos a l'àrea d'Educació de l'Ajuntament, a la Rectoria Vella (tel. 93 864 12 13) o omplir aquest formulari.

Reglament municipal de voluntariat educatiu

 

Tornar a Educar més enllà de l'escola

 
Imprimir Versió per imprimirCompartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

Contacte

Rectoria Vella

Àrea de Cultura i Educació
Àmbit d'Educació

Rectoria Vella Mapa
Parc de la Rectoria Vella, s/n
Tel. 93 864 12 13
Fax 93 867 57 28
educacio@santceloni.cat 

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat