22/04/2024

Del 23 al 28 d'abril vine a la Deixalleria i no et quedis sense llibre! Participa en el Deixallibres

deixallibresUn any més durant la setmana de Sant Jordi, la Xarxa comarcal de deixalleries engega la campanya DeixaLlibres, una iniciativa que vol fomentar l'hàbit de lectura i alhora, reduir la generació de residus amb l'aprofitament de llibres de segona mà. 

Des de dimarts 23 fins diumenge 28, si us acosteu a la Deixalleria de Sant Celoni a portar-hi algun residu, podreu remenar i triar entre els llibres que trobareu exposats al costat de la recepció. En podreu agafar gratuïtament un màxim de tres per persona. Si el que voleu és deixar llibres que tingueu en bon estat, també ho podreu fer. 

L’objectiu principal d'aquesta campanya és conscienciar la població sobre la reducció de la creació de residus, però també la reutilització i la importància d’allargar la vida útil de productes com els llibres, que mai caduquen, i per això cal donar-los una segona oportunitat. 

Des que es va iniciar la campanya DeixaLlibres el 2010, s’han recuperat a la Xarxa comarcal de Deixalleries més de 40.000 exemplars, la majoria dels quals són novel·les, contes, biografies i literatura infantil. La iniciativa ha permès evitar l’emissió a l’atmosfera de 84.000 kg de CO₂, dada que equival a més de 4,2 milions d’arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia. La reutilització dels llibres també ha estalviat el consum d’uns 19 milions de litres d’aigua.

Horaris de la Deixalleria:
Dimarts: de 4 a 7 de la tarda
Dimecres a divendres: de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda
Dissabte: de 9 del matí a 3 de la tarda
Diumenge: de 9 a 2/4 de 3 de la tarda

La trobareu al polígon industrial Molí de les Planes, al c. Rec del Molí, 4
Tel. 93 744 00 85

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina