Dijous, 19 d'octubre
Ajuntament de Sant Celoni - Turisme Ajuntament de Sant Celoni - Portada Ajuntament de Sant Celoni - Bosc cuina patrimoni
OCTUBRE 2017Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Mes anteriorNOVEMBRE 2017Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Mes anteriorDESEMBRE 2017Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mes anteriorGENER 2018
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Cuina
Documents - Area Turisme - Desenvolupament - Web de turisme - document 6367Cuina
Mongeta del Ganxet
Mongeta del ganxet DOP
peus-de-porc-amb-castanyes
Peus de porc amb castanyes
Can Fabes
Can Fabes

El Baix Montseny gaudeix d'una cuina tradicional on predominen els ingredients de l'horta, la carn i els bolets que creixen al massís. Tot i això els nous referents de la cuina més innovadora també tenen lloc a molts dels restaurants de la comarca. El producte estrella de l'horta és, sense dubte, la mongeta del ganxet amb DOP, d'un gust suau i de gran cremositat. Entre les carns destaca la caça, com el senglar o les aus. Tot i això el porc és un element essencial en aquesta cuina, sobretot per a la fabricació d'embotits, com les múltiples variants de la botifarra, el fuet, la cansalada i el llom curat. D'altra banda el bosc ens aporta d'altres elements com els bolets, els cargols, les castanyes, herbes aromàtiques, etcètera. 

A la vila es programen diverses activitats durant l'any relacionats amb la gastronomia. La diada de Sant Jordi dona el tret de sortida als Sabors literaris, una iniciativa que combina la gastronomia i la cultura oferint al públic menús literaris basats en plats que aparèixen en novel·les d'avui i de sempre i acompanyats d'un seguit d'activitats per fomentar la lectura (tertúlies, lectures dramatitzades, sopars temàtics,...). A l'octubre, la Tardor Gastronòmica, que abasta tot el mes. Inclou entre altres activitats, degustacions de tapes, vins i platets de tardor, sopars amb menús especials amb productes de la terra, i diversos tallers, concursos, xerrades, mostres i degustacions. La primera edició va comptar amb la participació del prestigiós xef Santi Santamaria, del restaurant Can Fabes, traspassat l'any 2011.

Sant Celoni CuinaLogo Sant Celoni Cuina

Sant Celoni Cuina és un grup de professionals del sector de la restauració que volen promoure i difondre Sant Celoni com a destinació de referència per a una bona cuina, assequible i, sempre, de qualitat.  Els restaurants que en formen part creuen en l’enorme potencial de la restauració de Sant Celoni, una vila amb una excepcional situació geogràfica al mig de la conca del riu Tordera, centre de referència del Baix Montseny i portal privilegiat del Montseny i del Montnegre i el Corredor, uns espais naturals protegits de gran riquesa biològica i bellesa paisatgística.

El denominador comú dels restaurants de Sant Celoni Cuina és una proposta basada en una cuina franca, honesta i amb un tracte acollidor al client. Els uneix la passió per la cuina fonamentada en un receptari tradicional, però també creatiu i atrevit, amb una  combinació de matèries primeres d'òptima qualitat per  fer créixer les inquietuds i les curiositats culinàries pròpies de la zona. Volen posar en valor els secrets de la nostra cuina tradicional i emocionar amb la nova cuina que emergeix als nostres fogons, mantenint la filosofia i personalitat pròpia de cada establiment.

Actualment Sant Celoni Cuina està format per:

- Angolo
- Aroma
- El Cruce
- El Rebost
- Els Avets
- La Llar
- La Parra
- Ventidue

 

On menjar? Restaurants | Bars-Restaurant | Cafeteries, frankfurts, bars...

Recull de receptes celonines: Del Mercat a la taula | Cuina en directe

 
Imprimir Versió per imprimirCompartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Bosc
Cuina
Patrimoni
Ruta audioguiada pel centre de la vila
Joc de Pistes Sant Celoni

ratlla destaquem
Instagram Bàner

Imatge inexistent

ratlla destaquem

Ateneu 2017

ratlla destaquem

Baner NaturaLocal SC

Tourdera

ratlla destaquem
Turisme Vallès

SICTED

Oficina de Turisme  |  c. Major, 53  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns                                                                                       Intranet retallat