16/05/2018

Rebuda als alumnes de l'Institut Baix Montseny que han viatjat a Mauthausen

Viatge Mauthausen - Rebuda alcalde 2018 (2)Viatge Mauthausen - Rebuda alcalde 2018 (1)El dilluns 14 de maig, l'alcalde va rebre en un emotiu acte als alumnes de l'Institut Baix Montseny i les seves famílies que han participat a la commemoració del 73è aniversari de l'alliberament del camp de Mauthausen.

9 alumnes de l'Institut Baix Montseny, acompanyats per una professora del Seminari de Geografia i Història, han viatjat del 4 al 7 de maig amb l'associació Amical Mauthausen a aquest camp de concentració nazi, per participar a la commemoració anual al costat de les delegacions de tots els països i col·lectius que hi van patir i morir. Aquest és el sisè any que hi participa l'Institut Baix Montseny, i novament, es compta amb una subvenció de l'Ajuntament de Sant Celoni.

Prèviament al viatge, els alumnes han fet molta feina; han preparat l'acte per recordar les víctimes celonines de la deportació i han participat en les trobades d'alumnes de la xarxa Mai més d'instituts que treballen per la memòria i la prevenció del feixisme. A més a més, han començat la feina de conscienciació als joves de la seva edat sobre les barbàries que van cometre els nazis i el que significa el rebrot del feixisme a Europa.

Durant el viatge, les alumnes han visitat els diferents llocs de memòria: Hartheim, Mauthausen i Gusen; i han participat en els actes d'homenatge internacionals i en les activitats pedagògiques del viatge.

L'acte va tenir un to molt emotiu on el protagonisme va ser dels joves on van poder explicar les seves vivències i sentiments durant el viatge a les seves famílies i a l’alcalde. Les joves van manifestar l'experiència colpidora que ha estat per ells aquest viatge i la seva "necessitat de donar testimoni i animar a altres joves a fer aquest viatge per lluitar contra l’oblit i la indiferència i treballar perquè mai més torni a succeir". Les famílies van exposar que "han viscut aquesta experiència dels seus fills i filles com un pas cap a la maduresa des de la reflexió i el compromís amb el futur".

La seva professora d'Història, Laura Sicart, va posar de manifest que "el viatge és una classe d’Història viva. Aquesta experiència vital, de ben segur, portarà als joves a tenir una visió més madura, crítica i reflexiva del món".

L'alcalde, Francesc Deulofeu, va manifestar als joves i a les seves famílies que "aquestes experiències vitals colpidores deixen petjades profundes que obren noves portes". També, els "va agrair el seu testimoni i empenta per compartir aquesta experiència".

La tasca més important ve ara després del viatge perquè explicaran la seva experiència als alumnes de 4rt d'ESO de totes les escoles de Sant Celoni i faran diferents actes per fer arribar el seu testimoni a la ciutadania de Sant Celoni.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina