Ajuntament de Sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71

Localització Cercar Facebook Twitter Instagram

De Sant Martí a Santa Maria de Montnegre

DificultatBaixa
Senyalitzada
Distància4,2km
Durada (caminant a 3 km/h)1h 20m
  • Per fer aquesta passejada ens haurem de desplaçar fins a Sant Martí de Montnegre, a uns 11 km de Sant Celoni. Per arribar-hi anirem per la carretera c-35 en direcció Hostalric fins el trencall a mà dreta per anar a les urbanitzacions Cal Batlle, Can Coll i Boscos del Montnegre, just al costat del parc de bombers.
    Seguint les indicacions per arribar a l'Hotel Cal Batlle, deixem a mà dreta l´entrada a la urbanització Can Coll i continuem pujant fins trobar l´indicador per arribar a Sant Martí de Montnegre. El camí que prendrem a partir d´ara és una pista forestal on trobarem una bona senyalització fins al nostre destí.

    Un cop arribem, la passejada transcorre per la pista que va de Sant Martí de Montnegre a Hortsavinyà. Comencem a la Rectoria de Sant Martí de Montnegre, prop de l'Hostal. Al seu acollidor i magnífic jardí hi trobarem diferents espècies de coníferes, com ara avets, cedres, xiprers i avets de Douglas. Al pati de just davant de l'església hi ha un mirador especialment privilegiat: es pot veure el curs mig de la Tordera des d'Hostalric fins a Tordera, passant per Sant Celoni, la Batllòria i Fogars de la Selva, de ponent a llevant, amb el massís del Montseny al fons, amb el Turó de l'Home, la Vall de Santa Fe, el Turó de Morou i el Castell de Montsoriu.
    Si voleu, podeu fer una visita a un indret molt característic que es troba a un centenar escàs de metres camí avall de la Rectoria, l'anomenada Rambla d'alzines.
    Ens dirigim a l'Hostal de Sant Martí de Montnegre, passant per la Font de Sant Martí (davallant al fons del sot per una escaleta) i per la masia de Ca l'Auladell.
    Des d´aquest punt, veureu que teniu diverses alternatives per fer altres rutes, inclosa la circular del Montnegre carener que podeu trobar descrita a la nostra secció de Rutes de Natura.
    Agafem la pista en direcció a Hortsavinyà, i a uns 800 m. trobem la finca de Can Preses, just a sota del camí. Es tracta d'una masia senyorial que havia estat de les més importants de la zona, envoltada per extenses superfícies de boscos d'alzinars i rouredes, amb claps de castanyers.
    Uns 500 metres més endavant trobem, al peu del camí, l'alzina grossa de Can Preses, amb un petit pla i uns seients que conviden a aturar-se. A part de les grans dimensions de l'exemplar, podreu observar un anell d'acer que manté lligades les tres branques principals. Això es deu a una actuació de l'Ajuntament de Sant Celoni destinada a aturar les escletxes que van aparèixer a la base de les branques, i que amenaçaven amb esberlar-lo.
    A continuació, trobareu la Font del Degotall (l'aigua no és apta pel consum), i més endavant, l'ermita de Santa Maria de Montnegre. Aquesta petita capella, de la qual només quedaven dempeus tres parets acabada la Guerra Civil espanyola, va ser restaurada per una iniciativa popular el 2009. Al davant hi ha les restes del roure de Santa Maria de Montnegre, arbre bicentenari de dimensions extraordinàries i protegit des del 1990 com a Arbre Monumental de Catalunya, que va caure abatut per la nevada i ventada de gener del 2010.

  • Itinerari

    1. Sant Martí de Montnegre (foto)
    2. Jardí de la Rectoria (foto)
    3. Font de Sant Martí (foto)
    4. Ca l'Auladell (foto)
    5. Hostal de sant Martí de Montnegre (foto)
    6. Can Preses (foto)
    7. Alzina grossa de Can Preses (foto)
    8. Font del Degotall (foto)
    9. Santa Maria de Montnegre (foto)

  • Més informació

    Passegem pels entorns de Sant Martí de Montnegre
    Passegem pels voltants de Can Preses

    Consells per gaudir d’aquest itinerari:

    Es recomana portar roba còmoda i sabates adequades | A l’estiu, porteu aigua i elements per protegir-vos del sol

    Sigueu respectuosos amb l’entorn | Si genereu alguna deixalla, porteu-la amb vosaltres fins poder llençar-la a alguna paperera | Us preguem no arrenqueu flors ni plantes per garantir la conservació de l’espai.

    Ajuda'ns a mantenir aquest itinerari:

    Si al llarg del recorregut detecteu qualsevol incidència, poseu-vos en contacte amb nosaltres i ho resoldrem el més aviat possible.

TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE

Ajuntament de sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25   |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns
Pujar al principi de la pàgina