31/05/2012

Entren en vigor les noves taxes de zona blava per millorar la mobilitat

La primera mitja hora d'estacionament redueix el preu i costarà 10 cèntims

Visita aparcament de la Forestal Associacions de comerciantsA partir de l'1 de juny els primers 30 minuts de la zona blava de Sant Celoni tindran un preu simbòlic de 10 cèntims. D'aquesta manera es vol afavorir la rotació dels vehicles i estimular així el dinamisme comercial del centre del municipi. La mesura es va aprovar al  Ple del passat dia 2 d'abril de 2012, amb l'aprovació inicial d'una modificació de l'Ordenança fiscal número 13, reguladora de la taxa per l'estacionament de vehicles de tracció mecànica en les vies públiques municipals (zona blava).

Les noves taxes  pretenen incentivar els estacionaments de curta durada abaixant el preu dels estacionaments  curts i penalitzant el de més llarga durada amb l'objectiu d'incrementar la rotació dels vehicles estacionats.

Taxes anteriorsNoves taxes (a partir 1-06-12)
30 minuts0,30 €0,10 € (tarifa mínima)
60 minuts1,00 €0,85 €
90 minuts2,00 €2,35 €
Tiquet d'anul·lació de denúncia5,00 €6,00 €

D'acord amb la taula anterior, la taxa pels primers 30 d'estacionament serà de 10 cèntims (tarifa mínima). El preu per minut de la segona mitja hora serà de 2,5  cèntims/minut, i el de la tercera mitja hora de 5 cèntims/minut. El temps màxim d'estacionament segueix sent d'una hora i mitja.

L'import del tiquet d'anul•lació dels efectes de la denúncia augmenta un euro. Aquest només té validesa si es treu dintre dels primers 60 minuts, a comptar des de l'hora que el vehicle ha estat denunciat.

Actualment al nucli urbà de Sant Celoni hi ha un total de 194 places de zona blava, concentrades a la zona centre. L'horari de funcionament de la zona blava és de dilluns a divendres feiners de 9 a 13.30 i de 16 a 20 i dissabtes feiners de 9 a 13.30 h.

Més aparcament a 3 minuts del centre
En aquest esforç per millorar l’aparcament, la mobilitat i la dinamització comercial, el mes de març, es va estrenar el nou aparcament als antics terrenys de La Forestal amb capacitat per a 193 vehicles. L’aparcament es troba en un emplaçament estratègic per la seva proximitat al centre urbà –a 3 minuts caminant a la plaça de la Vila i a 2 minuts de l’estació de Renfe-  i a tocar de la C35. L’augment d’usuaris d’aquest aparcament permetrà baixar la pressió d’estacionament en el centre del municipi i la zona de l’estació, especialment pels vehicles que venen de fora.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina