Ajuntament de Sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71

Localització Cercar Facebook Twitter Instagram

Els entorns de Sant Martí de Montnegre

DificultatBaixa
SenyalitzadaNo
Distància285 m.
Durada (caminant a 3 km/h)10 min.
  • L'església i el veïnat de Sant Martí de Montnegre es troben al cor de la Muntanya de Baix. Les panoràmiques de les boscúries i la llunyana plana són espectaculars, i no cal que ens allunyem gaire de l'Hostal i l'església per fer algunes observacions naturalístiques i paisatgístiques interessants.

    Sortim de l'esplanada de l'Hostal. Des del camí ja es pot fer una ullada al sot de la Brinxa, a llevant, i els confins del terme municipal amb Tordera i Fogars de la Selva. A ponent, es pot divisar la plana al·luvial de la Tordera i la zona d'Hostalric. L'esplanada de l'Hostal està envoltada de lledoners, arbre molt utilitzat a pagès per a fabricar estris i eines. Baixem pel camí cap a l'església, deixant a la dreta l'Hostal, i passem per Ca l'Auladell, que ens mostra una acàcia de tres punxes, arbre ornamental d'origen americà, de grandària espectacular. En unes poques passes arribem a la Rectoria de l'església de Sant Martí de Montnegre.

    La Rectoria disposa d'un jardí tancat (però amb les portes sempre obertes) especialment acollidor, on hi trobarem diferents espècies de coníferes, com ara avets, cedres, xiprers i avets de Douglas. Al pati de just davant de l'església hi ha un mirador especialment privilegiat: es pot veure el curs mig de la Tordera amb el massís del Montseny al fons, amb el Turó de l'Home, la Vall de Santa Fe, el Turó de Morou i el Castell de Montsoriu.

    Si seguim el camí avall, passada la Rectoria, en un escàs centenar de metres arribem a una cruïlla. La del mig planeja pel damunt d'una carena, el camí de la qual, recte, es troba flanquejat a banda i banda per una llarga fila d'alzines sureres. Aquesta curiosa configuració dóna a l'indret un encant especial, i ha fet que se'l bategés amb el nom de Rambla d'alzines.

    Per últim, una mica més amunt de la Rectoria, davallem cap al Sot per un camí, fins que unes escaletes ens deixen a la Font de Sant Martí, al bell mig del Sot, en forma de placeta.

     

    Icona audioÀudio: Sant Martí del Montnegre (Punt 7 Ràdio, 3/05/2017)

  • Itinerari

    1. Hostal de Sant Martí de Montnegre (foto)
    2. Ca l'Auladell (foto)
    3. Jardí de la Rectoria de Sant Martí de Montnegre (foto)
    4. Església de Sant Martí de Montnegre (foto)
    5. Font (foto)
    6. Rambla d'alzines sureres (foto)

TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE

Ajuntament de sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25   |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns
Pujar al principi de la pàgina