Escut Ajuntament

18/11/2010

La zona educativa té per objectiu aconseguir l'čxit escolar i reduir l'abandonament escolar, i garantir l'equitat, la inclusió i la cohesió social i millorar l'eficičncia en la gestió

Presentació zona educativa del Baix MontsenyL'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, i representants del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya han presentat aquest matí la zona educativa del Vallès Oriental Nord/Baix Montseny, en un acte a Sax Sala. En una primera sessió s'ha presentat als alcaldes, regidors i tècnics municipals i a continuació a tots els directors dels centres educatius públics i concertats de la zona.

La zona educativa té per objectiu aconseguir l'èxit escolar i reduir l'abandonament escolar, i garantir l'equitat, la inclusió i la cohesió social i millorar l'eficiència en la gestió. Per assolir aquests objectius es desenvoluparà una pla de treball que concretarà propostes a treballar.

L'alcalde de Sant Celoni, el qual ha donat la benvinguda i ha explicat la importància històrica i geogràfica de la comarca del Baix Montseny;  el director dels serveis territorials al Maresme – Vallès Oriental del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Fernández, ha explicat que la Llei d'Educació pretén, entre d'altres,  reforçar la corresponsabilitat amb els ajuntament en els temes d'educació i treballar amb xarxa des del territori amb tota la comunitat educativa és per això que es creen les zones educatives.  La directora de la zona educativa, Neus Ollé, ha explicat el marc normatiu, els objectius, l'estructura organitzativa i algunes propostes d'actuació. A la taula també hi ha estat present Josep Ferrer, cap adjunt d'inspecció.

La zona educativa Vallès Oriental Nord/ Baix Montseny l'integren els municipis de Campins, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Fogars de Montclús, Gualba, Llinars del Vallès, Montseny, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.

A nivell organitzatiu, s'estructuraran dues comissions de treball: la comissió institucional presidida pel director dels serveis territorials del Maresme i Vallès Oriental, i amb altres tres representants més del Departament d'Educació (directora zona educativa, inspector en cap..) i quatre alcaldes o alcaldesses dels municipis del a zona (Sant Celoni, Cardedeu i a determinar properament els altres dos representants). La comissió de coordinació del projecte de zona educativa la presideix la directora de zona i la constituiran dos representants d'ajuntaments, 1 representant del Consell Comarcal, 1 representant d'inspecció, 1 representant dels serveis educatius, 3 representants de centre públics, 1 representant de centres concertats i 1 a concretar en funció dels projectes de treball representant el teixit empresarial o social de la zona).