Escut Ajuntament

18/02/2021

Un any més, el projecte Montquímic continua a les aules malgrat la pandèmia. La proposta amb la qual es treballa aquest curs és la química de la vida quotidiana. Els experiments han de servir a l'alumnat per entendre el funcionament de l'entorn més proper. En aquest sentit, 300 alumnes de primària i secundària han realitzat experiments en els laboratoris de ciència dels centres educatius durant la primera quinzena de febrer.

Arran de l’aplicació de les mesures sanitàries per combatre la covid-19, aquest any no es realitzarà la fira d’experiments com en les darreres edicions, sinó que s’elaborarà un video conjunt que recull tots els experiments dels alumnes i que es publicarà el mes d’abril.

El projecte Montquímic busca promoure el procés d'ensenyament-aprenentatge de la química des de metodologies experimentals que generin un aprenentatge més significatiu i motivador per a l'alumnat i potenciïn en l'alumnat el gust per la química i, per tant, incentivin les vocacions cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química. A més, cerca generar mecanismes de col·laboració entre les escoles i les empreses químiques de la zona del Baix Montseny amb l'objectiu que l'alumnat visualitzi positivament el sector industrial químic com una futura sortida professional viable.

Montquímic és un projecte promogut per l'Ajuntament de Sant Celoni conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics CRP Vallès Oriental III-Sant Celoni. Compta amb la complicitat de les empreses químiques de la zona del Baix Montseny i la implicació dels docents dels centres educatius de Sant Celoni.

Més informació a aquest enllaç.

Montquímic-1Montquímic-2Montquímic-3Montquímic-4