Escut Ajuntament

Notícies
El Consell de Comunitat aprova l'adhesió de Sant Pere de Vilamajor i el pla de treball pel 2021

comunitat baix montsenyAvui s'ha celebrat el Consell de Comunitat de la Comunitat de Municipis del Baix Montseny presidit per l’alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia. Entre els acords adoptats s'ha aprovat la incorporació a la Comunitat de Sant Pere de Vilamajor. També s’ha aprovat el pla de treball pel 2021 amb els següents eixos estratègics:

  • El model de turisme sostenible, amb la finalització del mapa de recursos turístics del Baix Montseny, el treball amb el sector per al desenvolupament de packs turístics, la creació d’espais de difusió per al posicionament turístic i el desenvolupament de certificacions turístiques de natura i sostenibilitat.
  • L'eix sobre el teixit empresarial i local, amb l’impuls del Market Place del Baix Montseny, l’organització de fòrums empresarials i networking, i l’organització de l’Àgora Empresarial 2021.
  • L'eix sobre l’aprofitament de la biomassa, amb el treball amb el sector per a identificar projectes de desenvolupament local vinculats a la gestió forestal.
  • L'eix sobre la qualificació professional i el talent local, amb l’impuls del Consell de Formació Professionalitzadora del Baix Montseny.
  • L'eix de coordinació de polítiques socials, amb la creació del Servei d’Ocupació del Baix Montseny i el disseny de projectes per a millorar l’ocupació, la inserció i la intermediació laboral.
  • L'eix de construcció conjunta del Baix Montseny, amb la millora de l’estructura i promoció de la Comunitat de Municipis.

També s'ha aprofitat la trobada per presentar la bona tasca que fa l'associació de famílies amb discapacitat Afadis Baix Montseny, així com s’han compartit altres iniciatives dels municipis de la Comunitat. A la trobada ha participat l’ajuntament de Cànoves i Samalús, que s’adherirà formalment a la Comunitat a la propera sessió del Consell, que ja comptarà amb la participació de 15 municipis del Baix Montseny.

Informació publicada el 13 de novembre de 2020