01/06/2020

Mobilitat permesa per anar a veure familiars o per oci a Barcelona i el Baix Llobregat a partir d'avui dilluns

Sanitat unifica l'àrea de Barcelona en una regió sanitària i hi permet la mobilitat

A partir d'avui dilluns, 1 de juny, les regions sanitàries de Barcelona, la Metropolitana Nord (on hi ha tot el Vallès Oriental, el Vallès occiedental, part del Maresme i zona nord del Barcelonès) i la Metropolitana Sud (Baix Llobregat) es  consideren com una sola i es mantindran en la fase 1 del desconfinament. Això vol dir que hi podrà haver desplaçaments en aquesta zona, més enllà dels que ja es poguessin fer per feina o per urgència.

El govern espanyol va aprovar dijous la proposta de la Generalitat per unificar aquestes àrees i esponjar, d'aquesta manera, el confinament a la ciutat de Barcelona. El Departament de Salut va demanar, però, que en els desplaçaments llargs entre els municipis inclosos a la macroregió, es prioritzi l'accés "a la feina, als serveis i, especialment, als espais naturals que no es trobin en l'àmbit local".

L'objectiu de la mesura és, per tant, que es puguin fer activitats a l'aire lliure més enllà del municipi de residència, però que s'opti per continuar fent a prop del domicili "les activitats quotidianes i als serveis de proximitat".

Les tres àrees tenen un risc de rebrot lleugerament diferent, més baix a la zona nord, lleugerament superior al sud i una mica més alt a Barcelona.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina