Escut Ajuntament

14/04/2020

connecta't al catalàSota l'eslògan "Connecta't. Activa el teu català!", el Consorci per a la Normalització Lingüística adapta gran part de l'activitat per oferir-la en línia i, d'aquesta manera, que el confinament no sigui obstacle perquè les persones interessades puguin continuar l'aprenentatge de la llengua catalana, o puguin iniciar-s'hi.

El cursos de català per mitjà de la plataforma d'aprenentatge virtual Parla.Cat, 100 % per lliure o amb tutor; el Voluntariat per la llengua virtual, i l'assessorament lingüístic telemàtic són tres serveis que s'adapten, es reorganitzen i s'activen per donar resposta a les necessitats dels usuaris.
S'obre la inscripció amb tutor al Parla.cat

El Consorci comença a reprendre els cursos en línia al Parla.cat (www.parla.cat) amb tutoria. Oferirà dos períodes d'inscripció a cursos intensius amb tutor per a tots els nivells en cada període.

1r període de matrícula
Matrícula: del 15 d'abril al 19 d'abril
Inici del curs: del 20 d'abril
Acabament del curs: 22 de juny

2n període de matrícula
Període de matrícula: del 20 al 24 d'abril
Inici de curs: 27 d'abril
Acabament de curs: 30 de juny
Voluntariat per la llengua (VxL) virtual

El Consorci reprèn l'organització per a la formació de noves parelles lingüístiques en modalitat virtual, interrompuda des del decret d'estat d'alarma. D'aquesta manera, totes les persones que s'hi inscriguin com a voluntàries o aprenentes, seleccionant la preferència "Virtual", a https://www.vxl.cat/participa-hi i les que no ho hagin fet fins ara i no tinguin encara parella assignada rebran una comunicació per correu electrònic amb la informació necessària per començar les trobades per practicar el català o ajudar a practicar-lo a través de videoconferència.

Els requisits tècnics per al VxL virtual són disposar d'ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus a l'ordinador (o auriculars).

Com s'ha anat informant fins ara, les parelles lingüístiques que ja funcionaven en modalitat presencial i han hagut d'interrompre les trobades, tenen l'opció també de seguir-les en modalitat virtual fins que la situació es normalitzi.