Escut Ajuntament

Donació de sang imprescindibleDonació de sangAquest divendres vindrà a sant Celoni una unitat mòbil del Banc de Sang per recollir el màxim de bosses possibles. S'instal·larà a la plaça de la Vila de 5 a 9 del vespre. El Banc de Sang ha introduït noves mesures de prevenció i seguretat als espais de donació. Així, les persones que doneu sang aquests dies trobareu diverses mesures addicionals. Normalment a Sant Celoni s'instal·len a can Ramis però com que ara està tancat vindrà un autobús on es realitzaran les extraccions. Tota l'activitat que no sigui necessària fer a l'interior del bus es farà a l'exterior, com és l'emplenament del qüestionari. Dins la unitat mòbil, es faran només les entrevistes amb l'administratiu i el metge i la donació de sang pròpiament.

S'instal·larà una carpa a l'exterior on les persones que aneu a donar sang disposareu de taules i cadires, els qüestionaris i el refrigeri posterior. Les cadires tindran una separació mínima d'un metre. Altres mesures que veureu diferents serà que durant l'entrevista, el metge us prendrà la temperatura i en cas de tenir febre, us dirà que no el podeu donar fins al cap de 15 dies. Els professionals sanitaris del Banc de Sang i les persones col·laboradores portaran mascareta i guants. A més, entre donació i donació els professionals sanitaris es canviaran sempre els guants.

Aquestes accions són per intentar prevenir la propagació del coronavirus. Des del Banc de sang, recorden que el covid-19 no es pot transmetre per la sang, només per via respiratòria i en aquest sentit ni la donació ni la transfusió suposen cap risc per a donant ni pacient. Segons les dades que ens han facilitat, a Catalunya es necessiten 1.000 donacions per atendre els malalts dels hospitals que estan en tractaments.