Escut Ajuntament

CoronavirusEl coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. Un nou tipus de coronavirus és el SARS-CoV-2, identificat a la Xina a finals de 2019, i 8 de cada 10 persones afectades poden tenir símptomes lleus.

El Sistema de Salut de Catalunya, arran dels casos importats d’altres països, ha extremat tot el sistema de vigilància epidemiològica per a aquesta fase de contenció, detecció de possibles casos, confirmació, aïllament, tractament i estudi de contactes. L’objectiu principal de l'actuació sanitària és evitar la propagació del virus, d’elevada contagiositat, aïllant les persones potencialment malaltes.

Com a mesures de protecció, es recomana a la població en general rentar-se sovint les mans i tapar-se la boca i el nas amb l'avantbraç en tossir o esternudar.

Des de l'Ajuntament, us volem traslladar un missatge de serenitat i us animem a resoldre dubtes i a seguir l'actualitat en aquest enllaç del Departament de Salut.