Escut Ajuntament

Notícies

MauthausenL'alcalde Francesc Deulofeu va rebre ahir a la Sala de plens els alumnes que van anar al camp de concentració nazi de Mauthausen. Aquest curs han fet el viatge 8 alumnes de 1r de batxillerat que han cursat l'assignatura d'Història del món contemporani. Els 8 alumnes van viatjar a principis de maig acompanyats per dues professores del Seminari de Geografia i Història i per membres de l'associació Amical Mauthausen per participar a la commemoració del 74è aniversari de l'alliberament del camp, al costat de les delegacions de tots els països i col·lectius que hi van patir i morir. Aquest és el setè any que hi participa l'Institut Baix Montseny, i novament, es compta amb una subvenció de l'Ajuntament de Sant Celoni.

MauthausenPrèviament al viatge, les alumnes van preparar l'acte per recordar les víctimes celonines de la deportació i van participar en les trobades d'alumnes de la xarxa Mai més d'instituts que treballen per la memòria i la prevenció del feixisme. A més a més, van començar la feina de conscienciació als joves de la seva edat sobre les barbàries que van cometre els nazis i el que significa el rebrot del feixisme a Europa.

Durant el viatge, les alumnes van visitar els diferents llocs de memòria: Hartheim, Mauthausen i Gusen i van participar en els actes d'homenatge internacionals i en les activitats pedagògiques del viatge. Els alumnes de l'Institut Baix Montseny van participar en un dels actes explicant la història d'un veí del poble, en Jaume Illa. Prèviament, s'havien posat en contacte amb la seva família per explicar l'acte que estaven preparant. També una de les alumnes va cantar durant l'acte la cançó Corrandes d'exili.

Tal i com va explicar l'alcalde, “la tasca més important ve ara després del viatge” perquè explicaran la seva experiència als alumnes de 4rt d'ESO de totes les escoles de Sant Celoni i faran diferents actes per fer arribar el seu testimoni a la ciutadania del municipi amb l'objectiu de ser conscient de les conseqüències del feixisme.

Informació publicada el 21 de maig de 2019