Escut Ajuntament

Notícies

La Lira 1931. ArxiuAquest any celebrem el centenari de la fundació de l'orquestra La Lira a Sant Celoni el 1918. Però no només commemorem els 100 anys de la seva formació, sinó que també fa 50 anys que es va dissoldre l'orquestra: era el 1968, després de 50 anys de funcionament.

Per commemorar-ho, per les Festes de Sant Martí es farà una conferència de Rafael Jiménez i una exposició a Can Ramis el divendres 9 de novembre. El plat fort musical s'ha preparat des del Centre Municipal d'Expressió: la Big Band, dirigida per Josep M. Aparicio, retrà un homenatge a La Lira fent els actes que una orquestra de l'època feia un diumenge de festa major... i amb músiques d'aquell temps. La Big Band esdevindrà La Lira per un dia: el diumenge 11 de novembre acompanyarà les autoritats a l'ofici, tocarà a la missa, a la cercavila amb gegants, farà sardanes i concert vermut abans de dinar... i a la tarda gaudirem del concert i ball amb La Lira-Big Band a l'Ateneu.

Aquest any ja s'han fet dos actes més per celebrar el centenari de l'orquestra, preparats per la Big Band del Centre Municipal d'Expressió: el 10 i 11 de febrer, en el Ball de Gitanes, La Principal de Ferro, formada per alumnes i professors del Centre Municipal d'Expressió, va dedicar els enllaços a repertori de l'època de La Lira. I el diumenge 20 de maig la Big Band va fer un magnífic concert a l'Ateneu, organitzat per l'Esplai de la Gent Gran, també amb músiques del temps de La Lira.

 

Trobareu tot el programa de les Festes de Sant Martí a www.santceloni.cat/festesdesantmarti.

Festes Sant Martí 2018 Programa Sant Martí 2018 (en pdf)

Informació publicada el 2 de novembre de 2018