01/11/2018

Aquest dijous 8 de novembre, nova prova de sirenes de risc químic

sirena risc químicEl proper 8 de novembre, dijous, es farà una nova prova de sirenes d'avís a la població per risc químic, la segona d'enguany. El to d'alerta s'activarà a les 12.20 h, i el de fi d'alerta, a les 12.30 h. Les proves de sirenes per risc químic les duu a terme la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, dins el pla PlaseQCat.

El to d'alerta consisteix en tres senyals discontinus d'un minut de durada, amb cinc segons de separació entre cadascun. Si l'alerta fos real, caldria seguir les instruccions següents:

  • Sortir dels vehicles, deixant-los ben estacionats.
  • Refugiar-se a casa o a l'edifici més pròxim.
  • Tancar portes i finestres i apagar els equips de climatització
  • No anar a buscar els nens a l'escola
  • Estar atents als mitjans de comunicació: ràdio, twitter (@emergenciescat), facebook (emergenciescat), etc.
  • Evitar trucar per telèfon, si no és imprescindible.

La fi de l'emergència s'anuncia també amb les sirenes, en aquest cas amb un to continu de 30 segons de durada. Els tons d'alerta i el de fi d'alerta són els que s'emetran en la prova del dia 10. Atès que es tracta d'una prova, no cal que feu cap de les accions que s'han explicat. Trobareu totes les instruccions clarament explicades en aquest vídeo divulgatiu. També hi ha un vídeo especialment dirigit a les escoles i instituts, que podeu veure a aquest enllaç.

Poder fer el seguiment de la prova de sirenes a través del compte de twitter de la Direcció General de Protecció Civil: @emergenciescat. Més informació sobre les proves de sirenes, a interior.gencat.cat/riscquimic.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina