Escut Ajuntament

Notícies

Sant Martí de PertegàsVols conèixer el Sant Celoni medieval? i l'Església de Sant Martí i l'esplendor del barroc? Anima't i participa a les visites guiades que es faran els dies 13 i 14 d'octubre i descobreix el patrimoni arquitectònic i la història de la vila en el marc de les Jornades europees del patrimoni a Catalunya. Aquestes jornades se celebren des de 2002 i novament les visites estan dedicades al Sant Celoni medieval (Pertegàs i la Força) i al monument més emblemàtic del nostre patrimoni: l'església parroquial barroca, amb la façana esgrafiada (1762) més important de Catalunya.

Les passejades guiades seran les següents:

 • Dissabte, 13 d'octubre, a les 6 de la tarda
  Pertegàs i la Força. Un passeig pel Sant Celoni medieval. Visita guiada
  Punt de trobada: parc de la Rectoria Vella
  Iniciarem l’itinerari guiat al parc de la Rectoria Vella, visitarem Sant Martí de Pertegàs, antiga parròquia de la vila d’origen romànic, i el casal gòtic de la Rectoria Vella. Seguidament anirem al barri de la Força o nucli fortificat medieval. Es visitarà la torre de la Força, al carrer de les Valls. L’itinerari finalitzarà a la capella romànica de Sant Ponç, de l’antic hospital de mesells o leprosos.
 • DiuEsglésia parroquial Sant Martí. Detall esgrafiatsmenge, 14 d'octubre, a les 6 de la tarda
  L’església parroquial de Sant Martí i l’esplendor del barroc. Visita guiada
  Punt de trobada: pl. de l’Església
  La visita s’inicia davant la magnífica façana de  l’església, amb la decoració esgrafiada barroca (1762) més destacada de Catalunya. Està estructurada en forma de retaule, amb representacions de les virtuts, àngels músics, el cel... L’itinerari segueix a l’interior del temple i acaba amb la pujada al campanar, que permet unes vistes espectaculars de la vila i el seu entorn natural.


Les visites, que són gratuïtes, ofereixen la possibilitat de visitar l'interior d'edificis que normalment estan tancats, com les esglésies de Sant Martí de Pertegàs i de Sant Ponç. A més a més, gràcies a la col·laboració de la Parròquia de Sant Martí, els interessats es poden passejar pels passadissos que hi ha sobre les capelles laterals de l'església barroca i pujar les 129 escales del campanar, des d'on es pot contemplar una vista aèria de Sant Celoni excepcional, a més d'admirar en directe la sonoritat de les campanes.

Informació publicada el 8 d'octubre de 2018