Notícies
Persones voluntàries i alumnes del programa de comprensió lectora Lecxit celebren el final de curs

Cloenda Programa LecxitEl passat divendres 1 de juny va tenir lloc la cloenda del programa de voluntariat Lecxit d'aquest curs escolar 2017-2018. L'objectiu del programa és incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora, i la clau del seu èxit rau en treballar de forma lúdica i amena. A Sant Celoni, el programa es va iniciar l'any 2013 per part dels professionals de la biblioteca municipal l'Escorxador amb el suport de la Fundació Bofill i l'Ajuntament de Sant Celoni.

Com a novetat, aquest any 2017-2018 totes les escoles del municipi han participat del projecte proposant infants. En total, hi ha participat 11 voluntaris i 11 infants procedents de les escoles del municipi. Un dels punts forts d'aquest programa és que involucra escoles, famílies i voluntariat.

Cloenda Programa LecxitL'acte va ser presidit pel regidor de Cultura i Educació, Raül García, el qual va felicitar a tots els nens i nenes participants per l'esforç en la millora de la mecànica i comprensió lectora, i al voluntariat, per la feina realitzada, que és la part fonamental de l'èxit del programa. Del voluntariat, el regidor ha destacat la participació totalment desinteressada, la col·laboració i les ganes d'incidir en l'educació dels infants.

Després de repartir els certificats i de  recollir les valoracions i les enquestes dels participants, tots van gaudir d'un petit berenar als jardins de la Rectoria Vella i d'un espectacle sorpresa: Llegendes de bèsties i valents, una adaptació d'una llegenda popular catalana, acompanyada de música en directe.

De cara al curs vinent, les escoles participants donaran continuïtat aquest projecte perquè estan satisfetes amb els resultats, i particularment, pel vincle tan especial que s'estableix entre els infants i els voluntaris.

Qui estigui interessat en ser voluntari, tingui un bon nivell de català parlat i escrit i disposi de temps lliure, pot contactar amb la Rectoria Vella, per telèfon (93 864 12 13), correu electrònic (educacio@santceloni.cat) o a aquest enllaç.

Informació publicada el 7 de juny de 2018
Imprimir Versió per imprimirCompartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat