Escut Ajuntament

Notícies
Ajuntament, Generalitat, Institut i empreses s'han reunit per avançar en la formació dual

Primera reunió Formació Empreses FP dual 1Primera reunió Formació Empreses FP dual 2Dimecres 7 de març de 2018 va tenir lloc la trobada inicial entre l'Ajuntament de Sant Celoni, la Generalitat, l'Institut Baix Montseny i diverses empreses del sector químic i de manteniment electromecànic amb l'objectiu d'iniciar el treball perquè els alumnes del cicles formatius de grau superior de Química Industrial i Mecatrònica Industrial puguin iniciar la Formació en Empresa entre els mesos de juny i setembre.

La Formació Dual permetrà a l'alumnat desenvolupar entre 950 i 1.000 hores de Formació en Empresa entre juny/setembre de 2018 i juny de 2019 remunerades a través d'un contracte de treball o d'una beca de formació. Amb aquesta formació en empresa l'alumnat desenvoluparà una part dels continguts formatius en un entorn real de treball.

En els propers mesos es signaran diversos convenis de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Celoni i entre l'Institut Baix Montseny i les empreses per formalitzar aquesta col·laboració.

A més a més d'aquesta formació en empresa, l'Institut Baix Montseny i les empreses volen iniciar altres vies de col·laboració per promoure la incorporació de treballadors de les empreses a diferents mòduls formatius que ofereix l'Institut, visites dels alumnes a les empreses, estades i formació de professors de l'Institut a les empreses,...

L'alcalde Francesc Deulofeu va fer un agraïment efusiu a totes les parts per la implicació i generositat en la col·laboració que "de ben segur, millorarà la formació de joves i adults en perfils d'alta ocupabilitat i d'ocupació de qualitat i permetrà acabar amb un dèficit de personal que de ben segur farà augmentar la competitivitat de les empreses de la zona".

Durant el mes de maig s'iniciarà el període de preinscripció pels cicles de CFGM Gestió Administrativa, CFGM Manteniment Electromecànic, CFGS Mecatrònica Industrial en modalitat dual i CFGS de Química Industrial en modalitat dual.

Si hi tens interès o coneixes algú que en pogués tenir, adreça't a l'Institut Baix Montseny (carretera de Campins, s/n), telèfon 93 867 34 70 o accedeix a la seva pàgina web www.insbaixmontseny.cat.

Informació publicada el 9 de març de 2018