15/01/2018

Recuperació de l'antic nom de la plaça d'en Nicola

plaça d'en NicolaPer iniciativa del veïnat, la part del carrer Major que s'eixampla just darrere l'Ajuntament, ha recuperat el nom popular que havia tingut: plaça d'en Nicola. Una petita placa ho recorda, a partir d'ara.

La plaça del Pou o d'en Nicola ja apareix en documents del segle XV i recorda el pou d'en Nicola, un pou públic medieval que servia per abastir el poble. La placeta estava dins de la primera ampliació del recinte fortificat, que quedava tancat amb el portal de la Mare de Déu, situat entre l'Ajuntament actual i la farmàcia Pujol. En aquesta època, les cases del costat que correspon a l'Ajuntament estaven porticades, per facilitar el mercat.

plaça d'en NicolaLa fesomia actual de la plaça correspon al segle XIX, quan es van enderrocar els pòrtics o voltes per eixamplar el carrer i deixar entrar la llum. El nom de la plaça, que no s'havia arribat a perdre mai, es va popularitzar a mitjan segle passat, arran de les festes de les enramades, ja que en aquesta zona hi havia un veïnat molt actiu.

Dins d'aquesta tasca de recuperació d'antics noms de places i carrers del poble, properament també es posarà una rajola per recordar el nom de “Vilanova” al barri del carrer Major de Dalt.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina