Escut Ajuntament

NotÝcies

testimonis de reraguardaJa podeu trobar al web municipal la sŔrie de vÝdeos de Xavier Alfaras Testimonis de la rereguarda, dividida en tres capÝtols: Jornades RevolucionÓries; Alarma aŔria i Privacions. Aquests documentals es van presentar a les V Jornades de la Mem˛ria Hist˛rica a Sant Celoni que es van celebrar el 2017, centrades en la mobilitzaciˇ de celonins al front durant la guerra civil espanyola.

TambÚ estÓ disponible el vÝdeo Jo vaig ser de la lleva del biberˇ, del mateix autor, en el qual Ton Barnola explica les seves vivŔncies com a membre de la Lleva del Biberˇ. Aquest vÝdeo correspon a les Jornades del 2016.

Les Jornades de la Mem˛ria Hist˛rica se celebren un cop l'any des de 2013 a Sant Celoni, dins les activitats programades per les Festes de Sant MartÝ. Cada any es toca un aspecte diferent amb l'objectiu de recuperar la mem˛ria de l'Ŕpoca de la II Rep˙blica, la Guerra Civil espanyola i la postguerra, per tal de crear consciŔncia en la poblaciˇ celonina d'aquesta etapa hist˛rica crucial.

Els documentals sˇn els segŘents:

Trobareu tota la informaciˇ sobre les diferents edicions de les Jornades de la Mem˛ria Hist˛rica a Sant Celoni a aquest portal.

Informaciˇ publicada el 10 de gener de 2018