Escut Ajuntament

Notícies

Senyalització Tourdera 1Senyalització Tourdera 2Senyalització Tourdera 3Durant el mes de desembre s’ha instal·lat la senyalització de la ruta de la Tourdera en el tram de Sant Celoni i la Batllòria, complementant així la millora d’aquest itinerari que es va iniciar fa uns mesos amb la millora del ferm en alguns punts del traçat i l’arranjament de diversos guals per garantir la seguretat dels usuaris i l’embelliment de l’entorn.

La Tourdera és una ruta promoguda per 18 ajuntaments de la conca de la Tordera i la riera d'Arbúcies (Blanes, Fogars de Montclús, Hostalric, Breda, Fogars de la Selva, Massanes, Montseny, Gualba, Riells i Viabrea, Palafolls, Sant Esteve Palautordera, Sant Celoni, Sant Feliu Buixalleu, Santa Maria de Palautordera, Tordera, Vallgorguina, Arbúcies i Malgrat de Mar), sota la coordinació del Consell Comarcal de la Selva. Els usuaris poden recórrer a peu o en bicicleta l’itinerari, amb una filosofia similar a la de les vies verdes. El recorregut, apte per a un públic familiar, s'allarga uns 66 km entre Sant Marçal i el municipi de Tordera, amb la possibilitat de seguir fins a Palafolls, Malgrat de Mar o Blanes. La ruta es complementa amb un itinerari de 30 km que remunta la riera d'Arbúcies. Actualment ja es troben actius la major part dels trams de les comarques del Vallès Oriental i La Selva.

El projecte, que ha estat subvencionat per la Diputació de Barcelona, continuarà executant-se aquest any amb la construcció d’un carril bici que connecti amb el tram de Santa Maria de Palautordera, amb la millora del ferm en algun punt que es troba en mal estat i amb l’arranjament del gual de Fuirosos.

Trobareu més informació a la pàgina web del projecte www.tourdera.cat.

Informació publicada el 9 de gener de 2018