Dissabte, 27 de gener de 2018  -  6 h matí

Sortida de raquetes: Serra de Mauri i Estanys de Camporells

Activitats del CESC

Anirem amb cotxe fins a Puigcerdà, Montlluís i al poble de Formiguères.

La ruta surt de l'estació d‘esqui de Formiguères, a 4 Km. del poble. Total uns 200 Km. i 2h45m.

Si arribem abans de les 9 hores, pagant  8 €, podem pujar amb el telecadira de La Calmasella i ens estalviem uns 350 m + de pujada i una hora de ruta  Si no podem pujar amb el telecadira, començarem  des de l'estació d'esquí vorejant  una part de les pistes fins arribar a La Serra de Mauri, des de on si el dia es clar, gaudirem de unes immenses panoràmiques de 360º. Crida l'atenció el Puig Peric, que mig ens amaga el massís del Carlit. Però també el sector de Baxouillada, Tribuna i Roc Blanc. Al nord el Pla Bernat a ponent la  Serra de Madres, desprès el Canigó i tot el cordal d'Ulldeter a Núria.
Comencem a davallar suaument vers ponent. Després amb pendent entre moderat i fort entremig de la pineda, en sortir del bosc podem observar la superfície blanca i gelada dels estanys, destaca sobre els altres el Gros, fem un gir a l'esquerra per encarar-nos cap al refugi que ja albirem en aquella direcció, entre una pineda esclarissada i  així arribem al Refugi de Camporells ( 3h 30h. aprox.). A la riba de l´estany del mig i als peus dels Peric, els puig de la Portella, el de Morters... Un racó idíl·lic.
La tornada serà per el mateix camí de pujada fins a la Serra de Mauri i davallar fins a l´estació d´esquí de Formiguères.

Es apta per tothom, no te cap dificultat  tècnica, però es llarga i amb força desnivell ( faran falta raquetes, grampons i piolet.) En total uns 13 Km. aprox.  i 850 mts de desnivell  + i -. La durada serà de unes 8 hores en total.

Si per les condicions meteorològiques o per l'estat de la neu i perill d'allaus no fos possible anar a Formiguerès i Camporells, hi hauria un plan B sense neu per el Massís del Garraf ( Penyes del Cucut - Puig Vicenç ) en aquest cas sortiríem de Sant Celoni a les 7h30m.

Lloc: Estacio d'esqui de Formigueres  ( France )
Durada: Tot el dia
Organitza: Centre Excursionista Sant Celoni
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina