Escut Ajuntament

Notícies

T-VerdaAmb l’objectiu d’afavorir el medi ambient amb la retirada en circulació dels vehicles més contaminants, Sant Celoni participa al nou projecte de la T-verda, un nou títol de transport que ofereix la possibilitat a aquelles persones que hagin donat de baixa un vehicle sense etiqueta de la DGT, viatjar il·limitadament i de manera gratuïta per un període de 3 anys en qualsevol servei de transport públic integrat de les 6 zones de l’ATM de Barcelona. L'objectiu de les entitats consorciades a l’ATM, entre les quals hi ha l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU),  és afavorir l'ús del transport urbà al municipi, i reduir així l'impacte ambiental, eliminant de la circulació els vehicles més contaminants, i afavorir un estil de vida saludable.

La persona sol·licitant ha d’acreditar que està empadronada dins de l’àmbit de l’ATM de Barcelona i que ha desballestat, en els darrers 6 mesos, un vehicle de la seva titularitat sense etiqueta ambiental, i signar una declaració on es comprometi a no adquirir cap altre vehicle durant els 3 anys de vigència de la targeta. 

Els tipus de vehicles que el sol·licitant pot acreditar que ha desballestat són els següents:

  • Turismes dièsel matriculats abans de l’any 2.006 (sense etiqueta DGT)
  • Turismes de benzina o gas matriculats abans de l’any 2.000 (sense etiqueta DGT) 
  • Motos: ciclomotors matriculats abans del 17 de juny de l’any 2.002 i motocicletes matriculades abans de l’1 de juliol de l’any 2.004

 

La T-Verda es troba actualment en circulació i és totalment gratuïta. Per fer-ne ús només cal demanar-la a l'AMTU mitjançant el web www.t-verda.cat o trucant al telèfon 902 444 012. 

Informació publicada el 4 de desembre de 2017