22/11/2017

La 15a Anatomia del còmic celoní aplega 40 treballs dels 775 que es van presentar

Còmic celoníDiumenge, 12 de novembre, a les 6 de la tarda, es va fer la presentació del 15è i darrer número de l´Anatomia del còmic celoní, aquest any sota el títol “NOVES GENERACIONS”, ja que ha estat confeccionat gràcies als treballs presentats al concurs organitzat per l´Escola de dibuix El Taller de quadres i vinyetes, de Xavi Plana, amb la col·laboració de l´Ajuntament de Sant Celoni, on han pogut participar tots els alumnes de primària i secundària de les escoles de Sant Celoni i La Batllòria, i ho han fet presentant-se en dues categories, de 6 a 11 anys i de 12 a 16 anys.

Els participants van desenvolupar una seqüència de 4 o 6 vinyetes en blanc i negre que representés una metamorfosi (transformació) d´un ésser (persona, animal o vegetal) o un objecte. El jurat, format per Edu Ducròs (artista plàstic i pedagog, Anatomia del còmic celoní núm. 2), Xavier Garcia “Garci” (dibuixant i artista visual, Anatomia del còmic celoní núm. 5), Lluís Molina (artista plàstic, professor d´art, Anatomia del còmic celoní núm. 10), Josep Maria Valls (emprenedor i activista cultural, impulsor de la revista Esclat – de còmic) i Xavi Plana (artista plàstic, professor de dibuix i coordinador de la revista Anatomia del còmic celoní i autor del núm. 3), va haver d´escollir entre els 775 treballs presentats, seleccionant-ne 40 que van ser inclosos al “NOVES GENERACIONS”. En el mateix acte, l´alcalde Francesc Deulofeu i el mateix Xavi Plana, van entregar els premis del concurs.

Categoria de 6 a 11 anys

1r premi, Sergi Torres, 11 anys (Cor de Maria)
2n premi, Eleen Marin, 6 anys (Escola Montnegre)
3r premi, Abril Ponce, 9 anys (Escola Montnegre)

Categoria de 12 a 16 anys

1r premi, Maria Pascual, 12 anys (Cor de Maria)
2n premi, Annabel Cabezas, 14 anys (Avet Roig)
3r premi, Laia López, 15 anys (Avet Roig)

Els premis consistien en:

• 1r premi: una tablet
• 2n premi: un lot de còmics per valor de 80 €
• 3r premi: un lot de material de dibuix per valor de 61 €

Amb aquesta 15a Anatomia del còmic celoní es tanca el projecte i l´any vinent s´editarà una col·lecció especial amb els 15 números .

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina