Escut Ajuntament

Notícies

Ple municipalTots els grups municipals van presentar i aprovar dues mocions a la sessió extraordinària del 30 d'octubre, una per exigir la llibertat immediata dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana,Jordi Sánchez i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i l'altra de condemna de la repressió policial de l'1 d'octubre. Aquí teniu els textos de les mocions:

MOCIÓ QUE PRESENTEN TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS PER EXIGIR LA LLIBERTAT IMMEDIATA DELS PRESIDENTS DE L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA, JORDI SÀNCHEZ I D'ÒMNIUM CULTURAL, JORDI CUIXART

El passat dilluns 17 d’octubre la justícia espanyola va empresonar els presidents d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez. De nou, es va judicialitzar un conflicte polític que l’Estat espanyol no sap resoldre amb diàleg i negociació.

Un Govern espanyol que, utilitzant tots els mecanismes de què disposa, va tornar a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l'Europa del segle XXI. Empresonar persones per manifestar-se pacíficament, tenir idees diferents i donar veu al poble. Un fet que posa en greu risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978.

Les idees són la llibertat més gran que tenen els homes i les dones del segle XXI després de lluites incansables de persones anònimes, de col•lectius socials, fins i tot de guerres... Avui, per sort, estan protegides en tots els tractats internacionals.

No hi ha estat democràtic al món que jutgi les idees i menys encara que les empresoni; que persegueixi les urnes, el vot, la decisió democràtica d’escollir.No hi ha estat democràtic al món que persegueixi la llibertat d’expressió; que censuri els mitjans de comunicació, que dicti les notícies als periodistes i que coaccioni la llibertat d’informació; que privi de la llibertat de reunió i de manifestació.

Quan la democràcia és vulnerada en un país, tot el món ho pateix. Quan algú tolera que vulnerin els drets dels catalans, hi perden tots els ciutadans europeus.Quan algú és còmplice d’aquesta vulneració és còmplice també d’una forma d’actuar pròpia d’una dictadura.

Empresonar representants de la societat civil forma part de l'estratègia de l'Estat per tensar, crispar i radicalitzar un conflicte polític. L'objectiu final és desactivar tota la societat civil. Volen dividir-nos com a poble i trencar la nostra cohesió social.

Per tots aquests motius, es proposa al Ple municipal l'adopció dels següents ACORDS

PRIMER. Exigir la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

SEGON. Declarar la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals i manifestar la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il•legal.

TERCER. Denunciar la manca de separació de poders a l’Estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació.

QUART. Demanar a les institucions europeesque no continuïn donantl’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura.

CINQUÈ. Comunicar al Parlament de Catalunya, a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH) i al Congrés dels Diputats, així com a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’aprovació de la present moció.


MOCIÓ DE CONDEMNA DE LA REPRESSIÓ POLICIAL DE L'1 D'OCTUBRE QUE PRESENTEN TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS DE L'AJUNTAMENT DE SANT CELONI

El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos. Però sobretot restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

Per aquest motiu, es proposa al Ple Municipal l’adopció dels següents ACORDS:

PRIMER. Condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Unes agressions dictades pel govern de l’Estat que van provocar més de 900 ferits, quatre d’ells ingressats en centres hospitalaris.

SEGON. Donar tot el suport a les persones ferides durant les càrregues policials d’ahir a Catalunya.

TERCER. Exigir la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals de la ciutadania. Demanar que el Govern de l’Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d’aquesta brutal repressió.

QUART.  Demanar la dimissió del delegat del govern d'Espanya a Catalunya, Enric Millo, com a un dels principals responsables per l'actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col•legis electorals.

CINQUÈ. Reconèixer l’actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, tot i l’estat de terror que va voler imposar l’Estat espanyol, i als qui se’ls va usurpar el vot ja dipositat dins d’urnes requisades.

SISÈ. Demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional perquè els catalans tenim dret a decidir el nostre futur.

Informació publicada el 31 d'octubre de 2017