17/10/2017

La III Setmana del Bosc finalitza una edició plena d'activitats i novetats amb molt bona acollida

Setmana Bosc 2017 1Setmana Bosc 2017 3Setmana Bosc 2017 4La III Setmana del Bosc ha finalitzat amb una molt bona acollida i participació a les diverses activitats proposades, algunes d'elles novedoses, on el bosc és el centre d'interès.

III Setmana del boscEl tret de sortida va ser dissabte, 7 d'octubre, amb l'acte inaugural de la III Setmana del Bosc, on els participants van gaudir de l'espectacle de música i dansa L'arbre de la dansaamb la participació dels ballarins Alma Steiner i Marc Fernández Mercader, escenografia de Carles Jubany i música de Josep M. Aparicio. També es va lliurar el premi al Bosquerol de l'any, aquest cop a títol pòstum al celoní Esteve Montrabà, per la seva trajectòria de compromís i estima del territori, la natura i el municipi. El premi el va rebre la seva dona, Helena Domènech, a mans de l'alcalde de Sant Celoni Francesc Deulofeu. 

Fira del boscLa setmana va continuar amb tot d'activitats que van ser molt interessants i van tenir molt bona acollida, com l'exposició Les olors del bosc, on el químic i aromista Salvador Riera va transportar als visitants al bocs a través de les seves essències més característiques, tot un èxit; la visita a la caldera de biomassa de l'Escola Pallerola, la descoberta i recol·lecció de plantes a la Batllòria, o diverses xerrades del projecte de biochar al Montnegre-Corredor o la presentació del projecte LIFE MixForChange. Enguany s'ha celebrat la 40ª Marxa del Montseny, on més de 1.150 persones han participat en aquesta caminada popular que sortia de Sant Celoni i s'enfilava cap al Parc Natural del Montseny. Aquest any, com a celebració pels 40 anys de la Marxa, es va proposar una Marxa història de 32 km., passant pels llocs més emblemàtics de les primeres Marxes del Montseny. 

El plat fort va ser dissabte i diumenge, 14 i 15 d'octubre, amb la primera edició de la Fira del Bosc, on els assistents van trobar activitats de lleure, venda de productes i exhibició d'oficis a diferents espais entre el parc de la Rectoria Vella i el carrer Esteve Cardelús. Els més petits van provar un espai lúdic amb tirolina i pont nepalí, inflables i tallers, a més d'una gimcana per conèixer el Montseny. També, hi havia un espai per a la gastronomia, amb caravanes que oferien gran varietat de menjar. Per últim, un espai de fira amb mostra d'oficis del bosc amb empreses i entitats forestals del Baix Montseny, jocs de fusta, marqueteries, estris de cuina i altres objectes elaborats amb productes del bosc van colminar un cap de setmana que va ser tot un èxit quant a assitència i participació. Finalment, la III Setmana del Bosc es va acomiadar amb el concert de cloenda El bosc canta, on han participat les escoles Col·legi Cor de Maria, Col·legi La Salle, Escola L'Avet Roig, Escola Pallerola, Escola Soler de Vilardell i l'Institut Escola La Tordera i la Big Band del Centre Municipal d'Expressió.

La III Setmana del Bosc ja ha acabat però encara és vigent el Joc dels Il·lustres, que trobareu als aparadors de diferents comerços de Sant Celoni, on converteixen els aparadors en museus i ens apropen a la col·lecció d'arbrissons fills d'arbres monumentals plantats al Pertegàs a l'entorn del futur Museu del Bosc. Trobareu més informació a aquest enllaç.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina