Escut Ajuntament

Notícies

acompanyament lector_voluntariatL'Ajuntament de Sant Celoni busca voluntaris per participar en el projecte educatiu d'Acompanyament Lector - Lecxit, que consisteix a acompanyar nens i nenes de primària amb dificultats de lectura 1 hora a la setmana en el descobriment del gust per llegir, millorar la seva comprensió lectora i conèixer els usos de la biblioteca.

Aquest projecte es va iniciar fa 5 anys per infants de l'Escola Soler de Vilardell a l'espai de la Biblioteca amb un total de 12 parelles. El curs passat s'hi va adherir el Col·legi Cor de Maria i l'Institut Escola la Tordera i aquest any s'ha ampliat amb la incorporació de l'Avet Roig i el Col·legi La Salle.

Per ser voluntari o voluntària no cal tenir una formació específica, només és necessari ser major de 16 anys, saber parlar i llegir en català, disposar d'una hora mínima setmanal de dedicació i sobretot tenir ganes de compartir el gust per la lectura amb un infant. A canvi s'aconsegueix, a més de viure una vivència personal única, una formació certificada per la Fundació Jaume Bofill sobre el projecte Lecxit "Lectura per a l'èxit educatiu" i una certificació de l'Ajuntament de Sant Celoni que acredita la realització de voluntariat. Les persones interessades podeu adreçar-vos a l'àrea d'Educació de l'Ajuntament, a la Rectoria Vella (93 864 12 13) o enviar un correu electrònic a educacio@santceloni.cat     

LECXIT és un programa de voluntariat promogut per la Fundació Jaume Bofill i el Departament d’ensenyament de la Generalitat, que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa. Aquest programa es porta a terme a la Biblioteca municipal l’Escorxador durant tot el curs escolar, amb la dedicació dels voluntaris d’una hora a la setmana.

Fes-te voluntari!

Informació publicada el 4 d'octubre de 2017