Escut Ajuntament

Notícies

portada conte LailaAquest curs 2016-2017 les alumnes de l'escola d'adults del curs d'Aprendre a Llegir i Escriure han treballat la lectoescriptura a través del projecte d'elaboració d'un conte. La idea d'elaborar un conte sorgeix del seguiment que les alumnes van fer del projecte "Superant foscors" dels atletes celonins Louise Brown i Xavi Manso, que en el mes de març de 2017 van recórrer el perímetre de la franja de Gaza amb l'objectiu de visibilitzar el moviment anomenat Women Wage Peace i la marxa de l'esperança de dones jueves, musulmanes i cristianes que van caminar juntes 200 quilòmetres al llarg del mur per pressionar els governs a signar un acord de pau entre Israel i Palestina.

La protagonista del conte és la Laila, una nena va a l'escola i ajuda en les tasques de cura del ramat familiar. La història comença el dia que la Laila descobreix un mur al mig del camp i pregunta a familiars i amics sobre el mur.

Conte LailaL'elaboració del conte ha estat un treball cooperatiu de totes les alumnes que han anat construint la història i els personatges combinant l'aprenentatge de vocabulari amb l'elaboració del text. La tutora del grup, Neus Selga, s'ha encarregat de les il·lustracions, i el dissenyador Jaume Turon, de la maquetació. L'Ajuntament de Sant Celoni ha decidit publicar 300 exemplars amb l'objectiu de fer-ne arribar uns quants a les escoles del municipi perquè pugui esdevenir un material pedagògic per treballar a l'aula amb els infants i, també, per fer difusió del projecte a altres institucions i escoles d'adults.

Durant el mes de juny, les dones del grup d'Aprendre a Llegir i Escriure van convidar a l'aula a la Louise Brown i el Xavi Manso (foto) per agraïr-los la inspiració del projecte "Superant Foscors" i llegir-los el conte en veu alta.

Informació publicada l'1 d'agost de 2017