Escut Ajuntament

Notícies

El TritóEl Tritó del Baix Montseny és un servei municipal mancomunat entre 13 municipis del Baix Montseny amb l'objectiu de prevenir les addiccions. N'hi ha un gran ventall, d'addiccions, en la societat d'avui en dia: a les drogues, a les pantalles (tauletes, PCs, consoles de videojocs o mòbils), a les compres, al joc, al treball, al menjar, a les relacions tòxiques, etc.

El servei, amb seu a l'edifici de Comunitat de la plaça Josep Alfaras, disposa de serveis d'assessorament, i grups de suport per persones amb addiccions. Entre les activitats que promou, es troben tallers sobre drogues i sobre pantalles, dinàmiques emocionals, exposicions sobre substàncies, xerrades, campanyes preventives, etc.

En aquesta línia, una eina que funciona des de novembre de 2014 és el bloc www.eltrito.cat. Es tracta d'un espai on cada setmana es pengen articles molt interessants relacionats amb les addiccions. Alguns, adreçats a tècnics i professionals, però la majoria, d'interès per a adolescents i joves, i per a famílies. Entre els darrers articles publicats podeu trobar, per exemple, aquests:

"Youtubers: els nous ídols"
"Aquesta és la millor manera d'ajudar a un amic que s'està passant amb les drogues"
"L'Uruguai comença a vendre marihuana per competir amb el narcotràfic".

Informació publicada el 27 de juliol de 2017