Escut Ajuntament

NotÝcies
El perÝode de votaciˇ va del dilluns 22 de maig al diumenge 4 de juny. Podeu votar en aquest enllaš

Vota nom del carrer i plašaEl procÚs participatiu per escollir el nom de la plaša i del carrer de l'Ómbit de Can Sans/Institut avanša i el proper 22 de maig comenšarÓ el perÝode de votacions que s'allargarÓ fins el 4 de juny. Tots els majors de 16 anys empadronats al municipi podran escollit un nom pel carrer i un per la plaša d'entre 5 propostes de cada. La votaciˇ es farÓ via web, a aquest enllaš, o de forma presencial a l'estand de l'Ajuntament durant la Mostra d'Entitats del dissabte 27 de maig i el Dia d'en Loni del dissabte 3 de juny.

La recollida de propostes per mitjÓ del web municipal i amb butlletes en paper va superar les 300, a partir de les quals una comissiˇ formada per polÝtics i tŔcnics municipals ha escollit 5 noms de carrer i 5 de plaša tenint present els criteris segŘents:

1.- Intenciˇ del projecte constructiu
2.- Promociˇ del patrimoni humÓ i cultural local (descartant persones vives)
3.- DŔficit de les referŔncies femenines en el nomenclÓtor municipal
4.- Valors associats a les activitats i equipaments de l'entorn

El regidor de Cultura i Educaciˇ, RaŘl Garcia ha valorat de forma molt positiva l'important nombre de propostes que ha fet la ciutadania i que "valdrÓ la pena tenir present de cara a futurs noms de carrers i places del municipi". Igualment RaŘl Garcia ha assegurat que "ens hem adonat del patrimoni humÓ que tenim al municipi i que el tindrem present per posar-lo en valor amb properes iniciatives".

A partir d'aquests criteris exposats i amb voluntat d'aconseguir un equilibri en les propostes, s'ha escollit els segŘents noms:

Nom del carrerBreu explicaciˇ
JoventEls equipaments d'aquest Ómbit tenen el jovent com a principal p˙blic usuari.
LlibertatLlibertat, democrÓcia, sˇn valors fonamentals a la nostra societat i que cal transmetre a les futures generacions, usuÓries principals dels espais a anomenar.
Torrent de Can SansTop˛nim referit a l'emplašament del carrer i als masos propers.
Senyoreta Rosita
(Rosa Pascual)
Mestra celonina, va fundar la seva escola particular el 1945, era l'Escola Pascual, coneguda popularment com Ca la Rosita
Santi SantamariaReconegut cuiner, fundador l'any 1981 del restaurant Can Fabes a Sant Celoni, el primer restaurant catalÓ guardonat amb 3 estrelles de la guia Michelin. Va portar el nom de Sant Celoni arreu del mˇn. Santi Santamaria va morir el 2011.

 

Nom de la plašaBreu explicaciˇ
BoscLa plaša forma part de la porta de Sant Celoni al bosc, un dels pilars fonamentals d'actuaciˇ municipal: Sant Celoni capital del bosc
ConeixementEl projecte d'urbanitzaciˇ de la plaša integra elements concrets del coneixement com sˇn: una espiral de Fibonacci, les regletes de Maria Ant˛nia Canals, els s˛lids plat˛nics, la representaciˇ grÓfica del teorema de PitÓgores entre d'altres. Els equipaments estan destinats al coneixement.
DemocrÓciaLlibertat, democrÓcia, sˇn valors fonamentals a la nostra societat i que cal transmetre a les futures generacions, usuÓries principals dels espais a anomenar.
FuturPer a la majoria d'infants i joves, el seu pas pels equipaments de l'Ómbit, els marcaran el seu futur personal i professional.
Muriel CasalsEconomista, professora universitÓria, presidenta d'Ďmnium Cultural del 2010 al 2015, diputada de Junts pel SÝ al Parlament de Catalunya. De tarannÓ afable i compromisos ferms. Va morir el febrer de 2016.

 

Vull votar

Informaciˇ publicada el 19 de maig de 2017