Escut Ajuntament

NotÝcies

Sortides culturals 2017: Museu BadalonaLa Sortida a les Termes i el Decumanus de Baetulo (Museu de Badalona) dels dissabte 13 de maig va ser un Ŕxit. Les 55 persones que hi van participar es van submergir literalment al subs˛l del Museu, que conserva 3.400 metres quadrats de restes de la ciutat romana de Baetulo. Es tracta d'un conjunt excepcional tant per la seva gran extensiˇ com per l'espectacularitat d'alguns elements i la seva innovadora museografia. A travÚs de passeres de ferro es poden veure les termes i seguir un itinerari pels principals carrers de la ciutat romana de Baetulo propers al f˛rum.

Sortides culturals 2017: Museu BadalonaEls visitants es van poder fer una idea de com era la ciutat i la vida quotidiana dels seus habitants a l'Ŕpoca de mÓxima esplendor, en temps de l'emperador August (27 aC - 14 dC), tot i que tambÚ hi ha restes d'algunes edificacions posteriors. La ciutat de Baetulo va ser fundada pels romans als primers decennis del segle I aC i va perdurar fins al segle VI dC. Situada en un petit turˇ, estava emmurallada. Les restes de la ciutat romana es conserven al barri de Dalt de la Vila i van ser declarades l'any 1995 BÚ Cultural d'InterŔs Nacional per la Generalitat de Catalunya.

La propera Sortida Cultural es farÓ a Peratallada i el poblat ibŔric d'Ullastret el dissabte 27 maig, i durarÓ tot el dia. Al matÝ es farÓ un recorregut guiat pel poble medieval de Peratallada, amb el seu castell, torres, muralles, fossats, l'esglÚsia romÓnica i la plaša de les voltes. A la tarda es visitarÓ el poblat d'Ullastret, la ciutat ibŔrica mÚs gran de Catalunya. Es farÓ una passejada guiada per les muralles, carrers, cases i temples dels indigets.

Informaciˇ publicada el 18 de maig de 2017