Escut Ajuntament

Notícies

Sortida herbes la BatllòriaEl passat dissabte, 13 de maig, una vintena de persones van participar a la caminada pels voltants de la Batllòria per descobrir les plantes i paisatges de la vora de la Tordera de la mà del reconegut geògraf palauenc Josep Maria Panareda.

El recorregut va ser d'uns dos quilòmetres i s'hi van efectuar dues parades principals, una a la llera sota el pont de la Tordera, i a l'altra, a l'entorn del Pla de Can Lloró.

Sortida herbes la BatllòriaLa sortida va tenir un to eminentment didàctic. A l'inici de la caminada, en Josep M. Panareda va explicar breument els trets més significatius dels paisatges naturals principals de la Tordera: bosc de ribera amb vern, freixe i salzes, bosquina amb salzes com la sarga i el saulic, el codolar amb predomini de plantes herbàcies d'ambients diversos, herbassars alts de ran d'aigua amb els créixens, l'anagall d'aigua i les bogues, i les plantes aquàtiques amb les llenties d'aigua i el cal·lítric. Abans de baixar a la llera es van observar des del pont les diferents unitats de paisatge vegetal en relació amb la topografia i les accions de les darreres crescudes de la riera, i després, una vegada a baix, es van identificar algunes de les plantes més significatives de cada microambient.

En definitiva, una sortida molt entretinguda que va permetre entendre i gaudir del privilegiat entorn de la Batllòria, gràcies a la impagable erudició d'en Josep Maria Panareda.

Informació publicada el 18 de maig de 2017