Escut Ajuntament

Notícies

Trobada Institut, empreses, Generalitat i AjuntamentL'Institut Baix Montseny oferirà a partir del curs vinent el Cicle Formatiu de Gran Superior de Química industrial en modalitat dual, amb pràctiques remunerades a empreses. D'aquesta manera, Sant Celoni recupera la formació professional de química, completant una feina de molts agents per corregir un dèficit en l'oferta d'FP al municipi. Dimecres 10 de maig va tenir lloc a l'Institut una reunió de treball per avançar en la posada en marxa del cicle entre el Departament d'Ensenyament, les empreses químiques (Givaudan IbErica, Oxiris Chemicals, UniOn QuImico FarmacEutica (Uquifa), EcologIa QuImica (Tradebe), RANKE QUÍMICA (GRUP Almirall), CARBUROS METÁLICOS, CRODA IBÉRICA (mevisa), ARKEMA QUÍMICA, SANOFI AVENTIS, dauper, LABORATORIS FELTOR, DELTA COLOR i RENOLIT IbErica) l'Institut i l'Ajuntament.

Després de la trobada, la directora del centre, Assumpta Nicloau, va voler recordar l'elevat grau d'inserció laboral que tenen tots els cicles que s'ofereixen des del centre, "amb un percentatge del voltant del 80% durant l'any següent de la formació, amb llocs de treball estables i de qualitat". En nom de totes les empreses, Josep Vila d'Oxiris Chemicals va destacar la importància "d'acabar amb un dèficit de personal que de ben segur farà augmentar la competitivitat de les empreses de la zona".

Ferran Castrillo, per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va destacar l'aposta molt important que s'ha fet a Sant Celoni amb 4 cicles amb una elevada inserció laboral amb l'objectiu de "salvar un gap entre les necessitats de les empreses i les vocacions industrials dels joves, actualment no prou desenvolupades i que transformarà la provisió de llocs de treball de la zona". Castrillo va destacar el paper de l'ajuntament com a catalitzador, "un molt bon exemple de col·laboració público privada". Segons va dir Ferran Castrillo la modalitat dual de pràctiques remunerades a empresa des del primer any "representa molt reconeixement per a l'alumne i una important font de captació de talent per a les empreses".

L'alcalde Francesc Deulofeu va fer un agraïment efusiu a totes les parts: a la Generalitat tenint present que només s'han generat 12 cicles nous a tot el país, a l'Institut i a les empreses pel seu esforç en la recerca de professorat i l'equipament  necessari per engegar el setembre i al personal de l'ajuntament, que "han desplegat un compromís molt més enllà del que estrictament és esperat i que és el que ha fet possible aquest miracle, que ara requereix un esforç important que tothom està desenvolupant".

Està previst que aquest mateix setembre, el nou CFGS Química Industrial s'afegirà als 3 cicles que ja ofereix l'Institut Baix Montseny: CFGM Gestió Administrativa, CFGM Manteniment Electromecànic i CFGS Mecatrònica Industrial, en modalitat dual.En total un centenar d'alumnes a la formació professional de l'Institut Baix Montseny en un nou edicifi que s'està acabant de construir.

Si hi tens interès o coneixes algú que en pogués tenir, cal que s'adreci a l'Institut Baix Montseny: carretera de Campins, s/n  Tel. 93 867 34 70 www.insbaixmontseny.cat

Informació publicada l'11 de maig de 2017